onsdag 18 februari 2015

Sällskapssjuk eller avundsjuk!

Jag tittade på Renées brygga ikväll. Och vid ett tillfälle när hon sitter och pratar med en gäst kommer dom in på det här med att vara sällskapssjuk. Att inte vilja vara ensam. Att känna behovet av att ha människor runt omkring sig.

Då kom jag på att det stämmer ganska bra in på mig. Jag kan tycka det är OK att vara ensam - när jag själv får välja att vara ensam. Men i övrigt kan jag nog vara ganska sällskapssjuk. Men så funderade jag vidare på varför det är så. Jag kan ju tycka det är jätteskönt att sitta själv i soffan en kväll och då känner jag mig inte ensam över huvudtaget. Sedan är det andra gånger - gånger när man känner sig som världens mest ensamma människa. Ibland tror jag att det är dom sociala medierna som spökar. Jag borde inte alls vara ute på Facebook och Instagram så mycket som jag är. För då träffar det mig som ett slag i magen - jag är inte bara sällskapssjuk - jag kan minsann vara lite avundsjuk också. Och inte så lite avundsjuk. Jag är ganska bra på att glädjas över andra människors framgång och lycka - absolut är jag det. Men när jag är på fel humör blir jag även ett uns avundsjuk - utan att vara missunnsam. Jag vill att människor skall ha det bra, och må bra. Jag är väldigt bra på att offra mig själv för att få andra att må bra. Men det där med att se andra sitta vid fint dukade bord, med fina kläder, fint sällskap, fin mat och fint allt. Eller när det visas upp nyinköpta vasar från Svenskt Tenn med en hos floristen inköpt "perfekt vildvuxen" bukett. Eller när frukostbordet är så perfekt regisserat med den senaste servisen från det fina märket, där osten inte har någon skidbacke och där skinkskivorna är vackert och symmetriskt upplagda på ett fint fat tillsammans med grönsaker utvalda och uppskurna i en harmonisk färgskala. För att sedan snegla på min egen frukost innehållande en torr glutenfria rostmacka på en vit IKEA-tallrik matchad med en mugg från Indiska och en bit hushållspapper från City Gross budgetmärke så undrar jag ibland..........hur blev det så här!? Det kan väl inte vara meningen att man skall känna sig både sällskapssjuk och avundsjuk mitt i frukosttuggandet på grund av att man ena sekunden tycker att bilden på dom sociala medierna är superfin till att man i nästa tugga blir förbannad och puttar undan telefonen.
Eller när man senare på dagen ger den där Instagram en ny chans och hittar ett inlägg där det visas den "spontana" skaldjursplatån som lite hoppsan hejsan hamnade på middagsbordet - och själv sitter vi med en uppvärmd fiskgratäng från frysen.
Och jag vet!! Jag vet att avundsjuk är det sista jag borde vara. Och avundsjuk kanske inte är rätt ord heller. Jag är ju jättenöjd med min mugg från Indiska och det billiga hushållspappret. Och jag skulle inte vilja äta något annat än fiskgratäng så länge jag har det sällskap jag har här hemma. 
Men man kan inte låta bli att undra och förundras över de sociala mediernas sätt att provocera, inspirera, informera, och kamouflera en verklighet som ibland verkar som tagen ur en saga! 

Och jag fortsätter att analysera mig själv och mitt sätt att tolka mitt sätt att vara. För är det egentligen sällskapssjuk eller avundsjuk jag är?! 
Äsch jag får sova på saken - i mitt icke regisserade sovrum där jag visst har en annan uddamugg stående glömd sedan i morse, inklämd bland kvarglömda tofsar, klämmor och böcker......... Tänka sig hur det skulle se ut på ett filterbelagt foto på Instagram!




Jeansmode 2015

Tittade ni på TV i morse. Jag som går hemma för tillfället har TV'n på mycket som sällskap. Men jag hajade till när dom pratade om jeansmodet inför vår och sommar 2015.
Och nu när jag äntligen har hittat mina tighta favoriter från Robell så får jag höra att jag är helt fel på det! I vår och sommar skall vi ha bootcut - och gärna våga oss på V-modellen - ni vet den där ordentligt vida modellen. Ju vidare desto bättre!

Och det skall vara blåjeans! Inte svart och inte grått utan blått! Och vita jeans! Har ni blåjeans och vita jeans är ni riktigt inne i vår och sommar.
Eller så klär ni er i det som ni trivs i och som ni känner er fina i! Det tycker jag är en bra trend - att klä sig efter sin kropp och personlighet och må bra i det.
Men det är inte dumt med bootcut om ni som jag har breda höfter. Det blir en riktigt bra balans då och benen ser längre ut! Så det kan vara värt att testa trenden även om du känner dig lite skeptisk just nu.


Bootcut 399:- strl. 44-54
bild lånad från hm.com



tisdag 17 februari 2015

Storlekar i provkollektionerna!

God morgon!
Idag är det lite upp och ner här hemma. Jag har gömt mig i sovrummet då det är full aktivitet i huset.
En varmvattenberedare från 1970-någonting skall bytas ut - det skall bli ordentligt med varmvatten här hemma. Dessutom skall det målas väggar och tak i hall, kök, vardagsrum och trappa så det blir lite att trippa runt här så gott det går idag.
Så tyvärr blir det inte att ställa till någon Semle-fika här hemma idag utan det får vi ta igen en annan dag framöver.

Jag låg vaken i natt en stund och då kom jag av någon konstig anledning att tänka på det här med provkollektioner inom klädbranschen. I vanliga kollektioner är det ofta en storlek 36 man får se, eventuellt en storlek 38.
I de kollektioner jag fått se som gäller kläder i lite större storlekar är det oftast storlek 42 som visas. Det där har jag reagerat på. Varför är det bara storlek 42 som visas när kläderna produceras upp till storlek 56?! Varför inte i alla fall mötas på mitten och visa kläderna i storlek 48 så att så många av oss som använder kläderna kan få en idé om hur dom ser ut i dom större storlekarna. Storlek 42 är inte särskilt stort och ett plagg som är snyggt i storlek 42 kanske inte alls gör sig lika bra i storlek 48. Och ett plagg i storlek 48 kan vara perfekt men inte alls göra sig lika bra i storlek 42.
Svår nöt att knäcka men värd att diskutera och tänka på.

Vet ni någon kedja, butik eller märke som är duktiga på att visa upp plussize-kläder i olika storlekar?

Så här väljer några av dom stora märkena och butikerna att visa sina modeller.

DNY

DNY

Carmakoma.dk

carmakoma.dk

Que

Zizzi

Zizzi



lördag 14 februari 2015

14 Februari!

Idag vill jag önska er alla en fin Alla Hjärtans Dag!
Massor av kärlek, kramar och värme skickar jag till er alla!



torsdag 12 februari 2015

Kvällens rappakalja!

Jag hade stora planer för ett inlägg ikväll. Jag gjorde något idag och kom på ett jättebra ämne och började spåna på vad jag skulle skriva. 
Och vad tro ni händer. Nu ikväll när jag skulle skrida till verket då är det ta mig tusan som bortblåst. Alla tankar, funderingar och ideér kring kvällens inlägg är puts väck!

Så ännu en gång får jag det bekräftat. Jag måste skriva ner mina inläggsideér. Så klart måste jag det! En liten anteckningsbok i väskan, en på sängbordet. Eller så anammar jag tiden jag lever i och gör anteckningen i telefonen eller datorn. 
Fast det hade ju gått sådär om det hade varit idag för att från att ha en fulladdad telefon klockan sju i morse så dog den av utmattning vid lunch. Det där är nästan så man borde reklamera batteriet. Telefonen (med sitt batteri) är ju bara ett år gammal. Borde inte ett batteri hålla sig fräscht längre än så?

Ja så då sitter jag här på kvällskvisten och har inte ett dugg vettigt att skriva. Så det får bli ett litet flummigt inlägg och ditten och datten och inget speciellt.
Ett inlägg om barn som inte alls är sugna på att somna, en sambo som bara vill somna och jag som antagligen inte kommer att kunna somna. 
Men det blir lätt så för mig - speciellt nu när jag är hemma. Nu vid tio på kvällen så vaknar min kreativitet. Jag börjar surfa, blogga, facebooka och instagramma. Jag letar bilder på pinterest och googlar på plussize. Jag studsar över för att kolla aftonbladet.se och kanske lyssnar på några av bidragen inför lördagens Melodifestival.
Melodifestivalen - jag är en riktig Melodifestivalnörd och laddar stort inför deltävling i Malmö Arena på lördag. Skall så klart vara på plats. Fast utan boa och paljetthatt. Jag kör den lite mer diskreta stilen - kanske busar till det med lite glitter på mitt dekolletage (hade ingen aning om att det stavades så......).
Tror jag behöver lite Melodifestival-glitter-och-glamour i mitt liv nu. Lite disco, lite fart, lite glitter och lite klackar. Tror minsann att det kommer att pigga upp.

Ja det här inlägget blev väl ungefär så osammanhängande och spretigt som jag befarade.
Men ni är tåliga det vet jag.
Nästa inlägg - då försöker jag vara mer konkret och vettig!
Eller så blir det som detta - den som läser får veta!




onsdag 11 februari 2015

Att bryta ihop och komma igen!

Ja jag jobbar ju inte ihjäl mig om dagarna. Jag går upp med tjejerna på morgonen och ser till att dom kommer iväg till skolan. Sedan gäller det jäklar i det att ha lite rutin på dagarna för annars kan jag lätta komma på mig själv i soffan med dator och kaffekopp när klockan är elva! Så var den förmiddagen förbi.

Men trots att jag går hemma så har det varit helt sprängfyllt i huvudet några dagar. Det har hänt en hel del, jag söker jobb varje dag, jag försöker avsluta mitt företag, jag försöker rensa här hemma, och mest av allt så försöker jag rensa tankar i mitt huvud. Jag jobbar igång något fruktansvärt när jag funderar över saker och ting och till slut så är jag så trött i huvudet att jag får en total overload och härdsmälta. Och då gråter jag en skvätt, pratar med någon som står mig nära och så bryter jag ihop, kommer igen och hoppas att morgondagen skall bli bättre!

För det är minsann inte lätt att vara allt på en gång - man vill vara en bra sambo, mamma och vän. Man vill ha energin till att orka, vara glad, sprida bra energi och samtidigt kunna stötta och uppmuntra. Man vill vara välvårdad och hel och ren. Gärna nytvättat hår och välansade ögonbryn. 
Man bryr sig och oroar sig - för allt och alla och lite till. Man vill ta hand om sig själv men inte glömma bort alla andra. Man vill inte glömma utan komma ihåg. Göra bra och göra rätt.

Men vissa dagar får det duga bra med halvsunkiga kläder, halvskitigt hår och en makeup som många skulle kalla för obefintlig. Det får duga bra med att gå på halvfart och inte vara glad och om sig och kring sig. Det får duga bra att hoppas att dom runt om kring mig vet att jag inte ignorerar eller gömmer mig. Jag behöver bara bryta ihop lite för mig själv. För att sedan komma igen - lite starkare än innan.

Imorgon är en ny dag.



Kitana!

Har ni hört talas om italienska Kitana?
Jag hade det inte förrän nu i veckan. Italienskt tänker ni - funkar inte på oss normalväxta tjejer - men se där har ni fel! Tänk er ett italienskt märke som riktar in sig på storlek 46-52!! Man tror knappt det är sant! Aldrig någonsin i mitt rundlagda liv trodde jag att jag skulle kunna titta på italienska kläder. Det är så att hjärtat gör ett litet lyckosnurr!

Bilderna har jag fått låna av Kitanas svenska agentur och jag skall ta reda på mer exakt var i Sverige vi kan hitta dessa kläder!

Vad tycker ni?









tisdag 10 februari 2015

Fröken Generös-terapi!

Nu har jag bokat in trevligheter på Fröken Generös allra första terapikväll! Jag kallar kvällarna så - för det är så jag vill att dom skall kännas. Terapi i en positiv mening där vi träffas, minglar, pratar, skrattar och gråter om vartannat. En kväll där vi inspireras, motiveras och får positiv energi!

Och de känns så himla roligt att som första kväll få bjuda in till Åsa på Björkliden. Ni vet Åsa som jag skrev om på bloggen igår kväll! Åsa tänder ljusen och bjuder in till sin mysiga butik och berättar om sin verksamhet och varför hon har valt att göra det hon gör!
Vi får så klart även möjlighet att titta runt och shoppa i hennes fina butik!

Vi träffas hos Åsa på Björkliden torsdagen den 19 Mars kl.18.30

Evenemanget kostar 100:- per person. 
I priset ingår något lätt att äta samt dricka.

Under kvällen säljer vi lotter för 20:- st. Åsa sponsrar med ett fint pris!
Pengarna som lotterna inbringar skänker vi till en organisation som Åsa som kvällens värdinna väljer! 

Ni anmäler er genom att maila till helena@frokengeneros.se
Ange namnen på de som följer med. I vändande mail får ni information om var och när pengarna skall betalas in.

Och när ni ändå markerar den 19 Mars i kalendern kan ni även markera kalendern med Fröken Generös-terapi den 21 Maj kl.18.30. Men vad vi hittar på då avslöjar jag inte idag!


Adress till Åsa på Björkliden är:
Björkliden 4
245 91 Staffanstorp


Välkomna!


Robell!

Om jag hade fått en tia varje gång jag stått i ett provrum och varit ledsen för att byxorna inte passat hade jag varit rik nu!
När man dessutom hör expediten säga (läs: skriker halvhögt så att hela butiken och dess besökare hör vad hon säger): "Asså vi har inte större storlek än så här - Du har den stööööörsta storleken på dig där och passar inte den har jag inget till dig!"
Eller den varianten när man inte hinner in i provrummet utan butikspersonalen himlar lätt med ögonen och säger: "Tror inte vi har något som passar dig här........"

Men! Skit i dom och skit i det som varit! Nu har jag hittat Robell och allt är frid och fröjd. Eller fridare och fröjdade!
Tänk om! Tänk om jag kommit in i en butik där dom snällt hade sagt: "Byxor till dig? Inga problem! Hopp in i provrummet så kommer jag med lite olika alternativ!"
Hade det hänt hade jag slängt mig om halsen på personalen och aldrig släppt taget.
Jo då - lite kär i mina Robellbyxor är jag allt! 

Så här ser några av modellerna inför våren ut! Vi skall ha blommor på benen ladies! Bara så ni vet!







Jag vet - modellen är smal men Robell har byxor till alla kroppar!





Que!

Jag letar hela tiden efter nya spännande märke som vänder sig till tjejer som drar lite större storlekar.
Ett märke som jag hade i butiken är det danska märket Que!

Que vänder sig till tjejen/kvinnan som vill ha kläder med komfort, kvalitet och bra passform.
Det är feminina plagg med lite rå touch. Roliga detaljer, speciella tvättar, enkla färgval och sköna tyger.

I kollektionen finns det toppar, blusar, klänningar, byxor, kjolar. Plaggen är tänkta att kunna mixas och matchas!

Que's kläder kommer i storlek 38-56

Här är lite exempel vad som släpps i vår och sommar!












Halsband!

Jag är välsignad med lite volanger även på halsen. Inte bara runt midjan. Volangerna på halsen (läs dubbelhakor) sitter där dom sitter. Med dessa lite lätt dallrande brukade jag ofta välja bort halsband. Men inte längre! Nej nu jobbar jag med långa halsband! Som förlänger istället för breddar. Jag kör ibland samma knep med scarfsar. Jag brukar inte vira dom tight och högt utan knyter dom som om dom vore ett halsband. 

Men halsband alltså - man kan inte ha för många!











Halsband på Bild 1-6 kommer från The Moshi
Halsband på Bild 7-10 kommer från Tim og Simonsen



Att uppmärksamma någon!

Jag gynnar gärna små privatägda butiker. Inte så konstigt kanske. Jag vet precis hur tufft, jobbigt, roligt, härligt, inspirerande och ångestfyllt det är att driva butik. Och jag vet precis hur glad man blir när någon uppmärksammar det man gör - det man lever med och kämpar med varje dag, år ut och år in. 
Och det kostar absolut ingenting att lyfta någon annan - någon som man tycker gör ett fantastiskt jobb och som man gärna vill uppmärksamma!
Det kan vara folk jag känner, butiker jag besöker då och då eller duktiga tjejer och killar som jag följer via sociala medier och som ger mig inspiration!
Så det tänker jag göra lite då och då! Och jag gör det helt gratis, från hjärtat bara för att jag vill!

Idag vill jag uppmärksamma en duktig tjej i Staffanstorp som heter Åsa!
Åsa och jag sprang på varandra på en modevisning i våras - till historien hör att vi gick i samma klass på gymnasiet och hade inte setts sedan dess.
Åsa är lika ung, snygg, fräsch go och trevlig nu som då och det var nog meningen att vi skulle återuppta kontakten. 

Åsa driver idag en fantastiskt mysig liten gårdsbutik som heter Åsa på Björkliden. 
En oas för oss som gillar inredningsdetaljer, smycke, kläder, ljus och annat härligt i en skön mix.
Hon driver butiken själv och det känns när man kommer in i butiken att den drivs med kärlek och omsorg och att man som besökare skall känna sig omhändertagen och välkommen! Sånt gillar jag!

Så här skriver Åsa själv på sin hemsida:


Åsa på Björkliden är en butik i gårdsmiljö som inriktar sig på inredning, kläder och accessoarer. Åsa, det är jag som startat det här projektet. Björkliden är gården, strax utanför Staffanstorp, som vi finns på. 

Några av de olika leverantörer som vi har inom inredning är Nordal, Bungalow, Oddbirds, Ely, Afroart och Appolia.  Kläder och accessoarer finns från bl a Lilly of Sweden och Designwerket, the Moshi och Syster P. Vi försöker även att så mycket som möjligt arbeta med rättvisemärkta produkter

Vi har öppet onsdag-torsdag-fredag 12-18 samt lördag-söndag 11-15. Övrig tid enligt överenskommelse. 
Björkliden 4
245 91 STAFFANSTORP

Så nästa gång du är ute och kör i krokarna så tycker jag att du skall hälsa på Åsa!
Och glöm inte att hälsa från Fröken Generös!

Ni följer Åsa på Björkliden på Facebook och på Instagram @asapabjorkliden








måndag 9 februari 2015

Vi har alla en berättelse!

Har ni tänkt på de människor vi möter i olika sammanhang. Människor som vi kanske bara hastigt möter eller människor som vi utvecklar livslång vänskap med. Har ni tänkt på att i stort sett alla människor vi möter i olika sammanhang ofta har väldigt spännande historier att berätta om sina liv. Man kan tycka att man är vanlig, lever ett vanligt liv med vanligt jobb, vanliga vänner, vanligt hus och vanliga intresse. Men när man börjar prata med varandra så får man ofta reda på väldigt spännande och häftiga saker om personen vi möter. Personen bär med sig otroliga berättelser som format deras liv. Händelser som man aldrig i livet skulle kunna gissa sig till om man inte hade haft möjlighet att verkligen prata med personen. 
Alla har en historia att berätta - och ofta är den väldigt spännande, inspirerande och fantastisk!

Det här har hänt mig många gånger under tiden i butiken. Människor som kommit in för att titta på kläder men som jag lärt känna ganska väl på kort tid. Så otroligt häftigt att sökandet efter ett par byxor kan leda till samtal. Samtal om väder och vind, men även om ganska djupa saker. Och jag imponeras över hur mycket spännande som finns gömt i en människas liv. Glädje och sorg, skratt och gråt, himmel och helvete. 

Det bär jag med mig varje dag. Tacksamheten över kunder som känt förtroende och visat värme och omtanke. Det är fler än en gång som jag blivit rörd till tårar av era berättelser. Jag har fått styrka av era kramar och jag tror mig känna att många av er kommer att finnas kvar i mitt liv för lång tid framöver.

Tack för att ni delat med er av era historier! Ni är alla väldigt speciella på era helt unika sätt!




Sommarväskor!

När det är vinter och kallt så längtar jag ofta till varmare dagar - och när jag tänker varmare dagar tänker jag sommarväskor - gärna väskor som kan följa med på utflykter och till stranden. Väskor som man kan använda till att packa ner allt möjligt bra att ha - lite badkläder, en bok, ett par extra skor, sminkväska och en massa andra bra att ha saker när man är ute och rör på sig.
Tog en titt på The Moshi's sida och hittade dom här fina väskorna. Jag kan tänka mig en av varje......










Vilken blev din favorit?