fredag 23 maj 2014

Nyheter!

Idag packar jag upp nya varor! Det är varmt ute men här inne i butiken är det ganska bra temperatur. Och vet ni vad - förutom att jag är modig och visar vita ben har jag ärmlös klänning på mig - och inget över! Det ni!
Här är vad som är nytt i butiken from idag! Hittar ni något ni gillar?




Trikåklänning med fint tungt fall. Lite längre bak än fram. Finns även i cerise och gråmelerad. Strl. 42/44-54/56. Pris: 349:-





Bra topp som passar till det mesta. Lös och ledig i modellen. Finns även i svart med svart tryck och gråmelerad med orange tryck. Dragkedja på baksidan - Strl. 42/44-54/56 Pris: 299:-







Tunt stickad tunika med trekvartslång ärm. Dekoration längs ärmen. Kan kännas bra med ett linne under då den är ganska genomskinlig. Finns i kornblå och cerize. Strl. 42/44-54/56 Pris: 449:-



torsdag 22 maj 2014

Mamelucker!

Nu är dom här! Mameluckerna som skall rädda sommaren för många av oss! På med ett par under kjolen eller harembyxorna! Finns i svart och vitt, strl. S-L (42/44-50/52). Pris: 199:-
Begränsat antal så hör av er om ni är intresserade!
Läggs omgående upp i webshopen!






Selfies!

Ny dag, tankarna snurrar och selfies känns precis lika svårt, jobbigt och "så-inte-något-för-mig" som vanligt....... Gillar ni selfies?


Mors Dag!


Mors Dag på söndag!
Fröken Generös erbjuder 20% rabatt på alla smycke och väskor tom 25 maj!
Gäller både butik 
och webshop (använd rabattkod MOR2014)
Välkomna!





tisdag 20 maj 2014

Linne!

Glöm inte inventera linne inför sommarsäsongen! Hos Fröken Generös finns det många fina modeller och färger i strl. 42-56. Från 149:- 
Linne på bilden kostar 279:- st





måndag 19 maj 2014

Mors Dag!

Mors Dag! Snart är den här! Och visst skall vi firas - Fröken Generös firar genom att erbjuda 20% på allt från The Moshi tom söndagen den 25 maj. I webshopen uppger ni rabattkod MOR2014 så dras rabatten av i kassan.
I butiken får ni givetvis samma rabatt!



fredag 16 maj 2014

Lindontopp!


Trevliga nyheter! För er som använt, tvättat, använt igen och nu deppar över att långärmat blir för varmt har jag nu glädjen att presentera Lindontoppen med knappar i kortärmad variant!!
Den kommer till butiken i nästa vecka men för att vara säker på att du får en kan du höra av dig bums meddetsamma så lägger jag till på ordern idag!
Finns för tillfället endast i svart, pris 399:- strl. 36-50


torsdag 15 maj 2014

Fästing!


För någon kväll sedan var jag sist i säng här hemma. Dom andra sov gott och jag var på väg att försöka göra detsamma. Det var då jag kände att det kliade lite på en av volangerna på magen. Inget konstigt med det om det inte var för att jag kände något som jag direkt misstänkte vad det var........ en fästing!! En fästing så liten så jag knappt kunde se den men den var där och den hade bitit sig fast - ordentligt! Med lite lätt panik försökte jag ligga i en sit-up-ställning för att med mina inte så långa naglar försöka få tag på otäckingen. Jag har haft fästingar förr så jag vet att det inte är läge att försöka för mycket och för länge med risk att den inte kommer ut hel. Jag försökte väcka F som låg bredvid genom att stirra ut honom - visst har ni också vaknat av känslan att någon stirrar på er!? Jag stirrade och stirrade men det funkade inte alls. Han sov vidare........ Men till slut så fungerade telepatin och han började vända och vrida sig! "Är du vaken???"  "Visst är du vaken????"
"Eeeehhhh - va???"
"Jo, har har en fästing och du måste ta bort den nu!!!!"
Med F's hjälp fick fästingen se sig besegrad och jag kunde somna.
Dagen efter skulle jag då visa märket jag hade fått - och drog upp tröjan för att visa märket bredvid naveln. Och det var då jag kom på varför jag känner mig lite bättre till mods när jag har trosor-som-man-drar-upp-så-långt-det-går.
Det var ingen vacker syn när jag drog upp tröjan och volangerna och fluffet fick fritt spelrum........ Ja så var min känsla - men samtidigt kom en påminnelse - igen - om att vi alla har våra komplex - oavsett vilken storlek kroppen har. 

Så idag skall jag jobba på att komma på i alla fall en liten sak på kroppen som jag är nöjd med - om det så bara blir en tånagel som känns ok på kroppen så skall jag hitta och berömma mig själv för den! 
Vilken del av er kropp eller utseende är ni mest nöjda med?

Stor kram!



onsdag 14 maj 2014

Linne!

Kommer ni ihåg den här modellen? Linnet med den fantastiska passformen är tillbaka! Strl 36-48 Pris: 599:- endast en i varje storlek!


tisdag 13 maj 2014

Påse!

Det är mysigt att ha tid och snick-snacka med många av er när ni kommer hit! Ni lär känna mig och jag lär känna er.
Jag gillar att känna igen er när ni kommer tillbaka - att kanske komma ihåg vad ni köpte förra gången - komma ihåg vad ni gillar för färger, modeller och märke. Och att komma ihåg vad ni inte gillar - det är minst lika viktigt det! 
Vissa av er får små SMS och meddelande när jag får in något som jag tror ni gillar! 

Apropå gilla och inte gilla så får jag mycket positiv feedback på dom svarta påsarna i butiken! Det gillar jag! Den svarta påsen med mjuka svarta bomullsband och en Fröken Generös logga på. Den skall ligga gott i handen när ni går härifrån - och den skall användas - det är inte bara kläderna som skall användas utan även påsen! Jag vet och gläds över att ni går runt med Fröken Generös-påsarna även när ni inte varit här samma dag! Vem vet - kanske är det någon som blir nyfiken, går hem och googlar och på det sättet hittar till butiken!

Så ut och promenera med era svarta påsar - ser ni någon som precis som du går runt med en Fröken Generös-påse tycker jag att ni skall nicka lite igenkännande mot varandra, le och snegla ner på påsen! 
"Jo då, jag åker också dit och handlar!" :-)

För inte är väl jag ensam om att tycka, att få en fin påse nästan är halva nöjet med att shoppa!




Veckans erbjudande!

Veckans erbjudande! Trekvarts långa bomullsbyxor i svart eller grönt. Strl. 42/44-54/56 Ord.pris 199:- denna vecka 100:-. Gäller tom lördag den 17 maj. Erbjudandet gäller både i webshop och butik!



fredag 9 maj 2014

Kritik!

Är du bra på att ta kritik? Är du bra på att ge kritik? Kritik tycker jag i sig är ett ganska laddat ord så jag som känslomänniska gillar order feedback mycket mer. Känns mjukare, snällare, mer konkret och rimligt.
Jag är ganska bra på att ge feedback - jag tycker det är precis lika viktigt att berätta när något är bra som när något är dåligt. Det är såklart väldigt mycket lättare att ge positiv feedback än negativ men gör man det på rätt sätt kan det ge mottagaren väldigt mycket.

Jag är usel på att ta emot kritik - kanske inte jätteusel men jag tycker det är jobbigt för jag tar det så personligt. För det är ju till mig som kritiken riktas. Både positiv och negativ. Får jag positiv kritik utgår jag från början att folk antingen driver med mig eller ljuger. Får jag negativ kritik tar jag till en början åt mig så mycket att det värker i venerna men när det får landa brukar det vara väldigt bra saker som jag faktiskt behöver höra. 

Sedan är det ju så att det är lättare att ta kritik från en del personer än andra. För det är en konst att ge och ta kritik - ris och ros - himmel och helvete!

Får jag tex höra: 
"vilken kvinnlig rumpa du har" så hör jag "satan vilken häck du har - stor som en världsdel"

"vilka fina ögon du har" så hör jag - "eftersom du inte är så söt så kan du ju vara glad att du fått något som ser OK ut"

Ja ni fattar - man väljer det man hör och att istället för att bara säga "Tack!" så skall man analysera, förvränga och fantisera fram en undermening som är helt påhittad!

Så allihopa - nu kör vi övning i helgen - när någon säger något snällt till er säger ni "Tack!"
Varken mer eller mindre - inga "äsch" eller "ah sluta".  Utan bara Tack





torsdag 8 maj 2014

Långa bälte!

Jag vet inte hur många gånger jag sett fina bälte som jag gärna skulle vilja köpa men som aldrig har räckt hela vägen runt midjan. Nu har jag hittat ett märke som gör bälte upp till 130 cm!
Hoppas ni gillar dom lika mycket som jag gör! Vilken är er favorit?





Bälte kommer till butiken inom kort och kommer att kosta 595:- st

onsdag 7 maj 2014

Självbild!


Det där med självbild - hur ser jag egentligen ut? Jag ser ju ut på ett sätt när jag ser mig själv i spegeln, ett annat sätt när jag ser mig själv på foto. Hur uppfattar människor runt omkring mig - så som jag ser mig själv på bild eller så som jag ser mig själv i spegeln....... Hur stor är jag då? Så stor som jag ser ut när jag ser mig själv i spegeln eller är jag kanske större.......eller mindre?! Dom flesta av oss ser sig själv mycket större än vad man egentligen är. Vi är vana vid att gå in i affärer och ta den största storleken - för min del har det sällan räckt med största storleken och därför har jag ofta gått ut från butiker utan plagg. Och det är kanske därför man ser sig själv på ett visst sätt. Om man har provat kläder tillräckligt många gånger utan att få något som passar så får man en snedvriden bild av sin kropp. Är det jag som är så stor eller är det kläderna som görs små?? Jag är ju inte den enda på denna planet som har för många kilo på kroppen men som fortfarande vill försöka känna mig fin. Även om jag sällan känner mig fin så vill jag i alla fall göra ett försök. 

Men den där självbilden - kan någon snälla uppfinna den där manicken som visar mig precis så som jag ser ut på riktigt och så som ni andra uppfattar att jag ser ut! Lätt som en plätt!
Eller är det bara jag som inte vet hur jag ser ut på riktigt?? Känner ni igen er?


Bortbjuden?

Bortbjuden? Ge bort en fin scarf, doftljus eller doftpinnar från Fröken Generös!






Ösregn!


Idag blev det en tur till butiken för att ta emot ett paket. Det tog emot - för det regnade - det ösregnade - lite som om någon tryckt på nu-jäklar-låter-vi-det-ösa-ner-så-att-hon-blir-riktigt-blöt. Vägen till butiken gick bra - men när jag skulle cykla hem - och väl kom hem - var dusch lite överflödigt - hade jag varit en trasa hade man lätt kunna vrida ur mig och fått vatten till en hel kastrull! Och när jag sedan hade fått någorlunda fason på mig så var det ju dags att ge sig till butiken för att öppna - vilket jag gjort nu - men då var moder natur på lite bra humör så istället för att låta regnet vräka ner så lät hon det regna lite lagom - för att nu när jag sitter här i butiken låta det vräka ner igen! 
Nu har mascaran satts på ögonfransarna - det var ju liksom inte lönt att måla sig innan jag kom hit - mascara och puder rinnande ner på halsen gör ingen lycklig! Så nu! Nu jag känner mig redo att hålla onsdag i butiken - dörren är stängd men ni är välkomna in precis som vanligt mellan 12-18.
Hoppas vi ses!

Jo paketet som jag gav mig ut i ösregnet för - tror ni det kom? Nej......såklart inte. 


tisdag 6 maj 2014

Några favoriter!

Vissa produkter tar slut nästan direkt! Nu har jag fyllt på med tre favoriter som många har gillat!


Halsband 349:-


Scarf 199:-


Scarf 199:-

Produkterna finns dels på www.frokengeneros och även i den fysiska butiken!

måndag 5 maj 2014

Nytt från The Moshi!

Nu är webshopen uppdaterad med mycket fint från The Moshi! För priser och annan info gå in på www.frokengeneros.se och välj The Moshi.