onsdag 30 april 2014

Valborg!

Idag vill Fröken Generös passa på att önska er alla en riktigt trevlig Valborg. Imorgon är butiken stängd men fredag, lördag har vi öppet som vanligt!


Glöm inte att webshopen är öppen dygnet runt! www.frokengeneros.se
Tom söndag får ni 20% rabatt på ordinarie pris om ni uppger VALBORG14 i kassan.

tisdag 29 april 2014

Erbjudande i webshopen!

Vi firar in våren med 20% på allt till ordinarie pris i webshopen! Som vanligt är det fri frakt!
Erbjudandet gäller tom söndag den 4 maj. Uppge koden VALBORG14 i kassan!



onsdag 23 april 2014

Marängfladder!

Det här! Det här är något som många många känner fasa inför. Och så även jag! Att visa sina armar, sina gäddhäng, vilande muskler eller marängfladder!! Åh vad jobbigt när det blir så varmt att man inte längre står ut med att gömma armarna i långärmat......dagar när man helst vill gå i ärmlöst men man fasar över att blotta sig och känna sig obekväm. Men vet ni vad! I år känner jag är rätt år att våga visa fladder! Vågar jag så vågar ni!! Är ni med??


Strandtider!

Strandtider, pooltider, semestertider!! Här kommer klänningen som blir en trogen följeslagare i sommar. Finns även i klarblå/vit. Strl. 42/44-54/56 Pris: 499:-
Läggs ut i webshopen under dagen!

PS. Onsdag-Lördag är det 20% rabatt på ett helt köp hos Fröken Generös - i fysisk butik. (gäller ej redan nedsatta varor). Välkomna!






Tankar på papper!


Ibland fastnar en tanke i mitt huvud - något som jag gärna vill vädra med er men i dag vill inte tankarna bli ord på papper.......och tro mig  - det är inget världsproblem som skall lösas - bara ett litet problem som för en del är större än för andra. Eller problem och problem........mer ett kroppsligt uttryck som speciellt på sommaren gör sig lite mer påmint än andra säsonger. Och nej - jag skall inte prata skavsår idag (det gjorde sig ett försök igår men det såg jag till att stoppa snabbt som tusan!) Ja - jag skall se om dagen vill hjälpa mig forma detta till ord - man kan säga att det lite handlar om muskler (läs skinn) i vilande läge.........
Hörs sen!


tisdag 22 april 2014

Bastoppar!

Nu är dom här! Strl. 42/44-54/56. Pris: 179:- Finns i vitt, svart och grått.








Annons!


I morgon ser annonsen ut så här i Lokaltidningen Lomma/Burlöv. Ni får reda på erbjudandet redan nu!

torsdag 17 april 2014

Glad Påsk!


Fröken Generös önskar er alla en riktigt Glad Påsk!
Butiken är stängd i morgon men på Påskafton är det öppet som vanlig lördag 11-14.
From idag är det öppet till kl.18 på torsdagar istället för kl.19.


onsdag 16 april 2014

Modevisning!


Fröken Generös visar kläder torsdagen den 24 april när Rädda Barnen ordnar modevisning!


Sommar och sol och.....!

Sommar, sommar och sol! Visst är det en härlig tid vi möter nu - varma dagar där man gärna har bara ben. Men bara ben är inte bara ben - inte för mig i alla fall! Vet inte hur många som känner igen sig men jag kan ärligt, öppet och helt ocensurerat berätta att jag mer än en gång kommit ungefär en kvart hemifrån och då fått tanken i huvudet! Hur skall jag klara mig en hel dag i värme med kjol och bara ben! För då kommer det smygande - det där vidriga skavet som kan förstöra en hel dag och några dagar därefter....... Det är liksom oundvikligt när man har fylliga, marshmallow-lår som jag har. Det blir varmt, svetten rinner och sedan är det kört! När man känner att skavet kommer så är det redan försent........
Jag läste förresten om en tjej som hela tiden blev retad av sina kollegor för att hon drog fötterna efter sig - det var ett släpande ljud när hon gick - det var bara det att det var inte alls som hon drog fötterna efter sig - det var ljudet av jeansen som hela tiden drogs emot varandra för att låren gick ihop!

I sommar är där en konstant påminnelse i mitt huvud om att redan för början undvika skav - ta på ett par cykelbyxor över trosorna, på med kjolen och njut av värmen! För trots stora lår vägrar jag avstå kjol och klänning!

Så klart kommer det precis sådana cykelbyxor till Fröken Generös! Jag meddelar när dom finns i butik!



3/4 byxa!

Som sagt, April är den stora "nu-kommer-alla-vår-och-sommar-kläder".
Ni som letar efter en lite tuffare trekvartsbyxa kanske gillar denna modellen!
Från Zizzi, strl. 42-50 (enkelstorlekar). Pris: 399:- Finns endast i denna ljusbruna färg.
Läggs ut i webshopen idag!







tisdag 15 april 2014

Bastopp!

Senast idag hade jag en efterlysning på enkla prisvärda toppar! Och se här! Nu kommer dom vilken dag som helst till butiken! Kommer i vit, grå och svart. Strl. 42-56 Pris: 179:-






fredag 11 april 2014

Påsk hos Fröken Generös!

Öppettider i Påskveckan


Måndag - Stängt
Tisdag - 12-18
Onsdag 12-18
Skärtorsdag 12-18 OBS!
Långfredag - Stängt
Påskafton 11-14
Påskdagen - Stängt
Annandag Påsk  - Stängt

Webshopen är alltid öppen:
www.frokengeneros.se




3/4 byxa!

Vårkläderna kommer i en jämn ström till butiken och idag fick jag in en för många efterlängtad byxa i 100% bomull. Endast svart. Pris: 199:-! Finns i både butik och webshop!
www.frokengeneros.se





torsdag 10 april 2014

Linne!

Just nu finns det fina baslinne i butiken. Perfekta under tröjor, blusar, tunikor och klänningar. 95% viskos, 5% elastan. Finns i svart & vitt. Strl. 42-56. Ord.pris 199:- Just nu 129:-. 



Ny topp!

Känner ni att ni gärna vill dölja magen? Att få volangerna lite mindre synliga?
I veckan kommer den här toppen till butiken! Kom förbi och prova!

Strl. 42-56 Pris: 449:-






onsdag 9 april 2014

Nyinkomna byxor!

Idag har det kommit byxor till butiken! 3/4 byxor är inte det första jag tänker på idag när regnet öser ner och vinden viner. Men! Nästa vecka kan det vara hur varmt som helst och det gäller att vara förberedd så man bara kan ut och njuta av sol och värme!




Vita denimbyxor 3/4 långa från Zizzi i modell Nille ex slim. Strl. 42-50. Pris: 699:-



Mörkblå denimbyxor i 3/4 längd i modell Nille. Strl. 42-50 Pris: 499:-



Dom här mjukisbyxorna har fickor och bred resår. Snäva nere vid anklarna. Strl. 42-56 Pris: 349:- Finns även i gråmelerade.

Ny onlinetidning!


Det har kommit en ny onlinetidning i Danmark som skriver till oss tjejer som drar lite större storlekar! 
Hoppas det kommer en svensk version också för det här behövs!

Någon som känner någon som kan tipsa om att vi vill ha en Curves Ahead Sverige?

tisdag 8 april 2014

Det där med självkänsla!


Det här med självkänsla....... För många ett laddat ord, för en del är det självklart med god självkänsla och för en del av oss är det något som vi jobbar mer eller mindre med varje dag. Det känns så bra när ni ger mig indikationer på att ni känner igen er i det jag skriver och berättar. Att jag inte är ensam att känna det jag känner utan vi är många, många som tänker, känner och kämpar med samma saker.

Som jag skrivit tidigare så är det ofta händelser långt tillbaka i tiden som etsar sig fast - svårt ibland att förklara varför men något har gjort att det har blivit ett exempel på varför just jag kämpar med självkänsla och självförtroende.

Jag var utbytesstudent i USA för många år sedan. Ett viktigt år för mig - jag växte, mognade och lärde mig väldigt mycket om mig själv. Innan jag åkte var det många som sa: "passa på att tuffa till dig nu - det är ju ingen som vet hur du brukar vara". Det där har jag ofta tänkt på........ Var det inte OK att åka till ett annat land som den jag var på riktigt??
Är det inte OK att vara jag - skall jag ändra på mig till någon jag inte alls känner mig bekväm med bara för att bli accepterad?
Det är sådana uttryck som jag vet är jättejobbiga att höra: "Tuffa till dig" - "Du måste vara mer bestämd" - "Mesa inte"
Det kan ofta få motsatt effekt - när någon säger till dig att du måste ändra på dig - du är ju den som är bäst på att vara du! Så varför försöka vara någon annan!

Det jobbar jag med varje dag - att stå upp och våga säga:
Jag heter Helena, har storlek 46 i kläder, tycker det är jättejobbigt att se mig själv i spegeln men jag vet att jag är en bra person, precis just som jag är!

Tänk på det tjejer och killar - ni är ni för att ni är bäst på det!


Nytt i butiken!

April och det kommer massor med nya fina plagg varje vecka nu! Sommaren gör sig påmind och här är vad som packats upp idag!





Spetstopp med helt slät baksida. Kort ärm. Strl. 42-56 Pris: 599:-



Tunika/Klänning från Replace. Strl. 42-52 Pris: 599:-



Solklänning från Zizzi. Finns även i svart och lila. Strl. 42-56 Pris: 599:-

torsdag 3 april 2014

Fröken Generös 1 år!


Välkomna att börja fira Fröken Generös redan idag! 
30% på alla kläder tom lördag den 5 april!


onsdag 2 april 2014

Nytt hos Fröken Generös!

Idag packar jag upp skinnjackor och vändbara klänningar!



Här är den nya vändbara klänningen från Elinette! 699:- och kom denna gång i strl. 38, 40, 46 och 48. Endast en i varje storlek.


Den här paxar jag! Skinnjacka som är riktigt tuff men med skinn mjukt som en snuttefilt! Kom i strl. 36, 40, 44, 46, 48. Pris: 1995:-. Jackan är svart.

tisdag 1 april 2014

Det är ett år sedan!


Så skönt att kunna börja ha dörren öppen till butiken - det känns i luften att värmen är på väg och det påminner mig om känslan jag hade för ganska exakt ett år sedan när jag var dagar ifrån att öppna upp till Fröken Generös. Ett år - det känns helt overkligt att det första året gått så fort. Det har varit som en rejäl åktur på en berg- och dalbana och det är faktiskt så det fortfarande känns. Det skrämmer, kittlar och glädjer. Vissa dagar är det som att sitta i uppförsbacken och man ser inte riktigt slutet men när man väl är uppe och svischar ut från stupet så är det med en skräckblandad förtjusning där gråt, skratt och suget i magen blandas och man vet inte riktigt vart man skall ta vägen - det är bara att hänga med och låta tiden och stunden omfamna en.

När jag satt och planerade butiken hade jag en önskan, en vision om att butiken skulle vara välkomnande, omfamnande, varm, glädjande, känslosam och hoppfull. Ett ställe där det kändes självklart att vara välkommen. Ett ställe där man skulle kunna vara precis som man är utan att undra, fundera och tänka på vad andra tycker om kropp, hår, lår och volanger.

Ni är många som ganska nyligen upptäckt butiken men ni är också ganska många som följt mig från början och som med jämna mellanrum kommer förbi och hälsar på. Ni är alla lika välkomna, viktiga och riktiga för Fröken Generös - det är ni alla - som följer, gillar, shoppar, tycker, undrar, hejar och stöttar som gör att det känns så rätt och viktigt att fortsätta med Fröken Generös - ett stort tack till er alla!

Det handlar om så mycket mer än bara kläder..........




Veckans fynd!

Riktigt fin röd skinnjacka från Magnus. Förr 2985:- Nu 1490:- Beställer ni via webshopen är det fri frakt!






The Moshi-kväll inställd!

Hej!
Tyvärr måste vi ställa in Moshi-kvällen på torsdag då det är väldigt få som visat intresse och anmält sig.
Vi gör eventuellt ett nytt försök längre fram!

Vit skjorta!

Nu är webshopen uppdaterad med en fin vit klassisk skjorta!
Du hittar den under Zizzi-Blusar