torsdag 27 februari 2014

Jag vill be om en tjänst!

Det är så roligt att många hittat till Fröken Generös sedan jag öppnade i April 2013. Knappt ett år men oj vad tiden gått fort! 
Vilket sätt tror du är det bästa för att locka ännu fler till butiken? Annons? Erbjudande? Eventkväll?
Hjälp mig genom att komma med dina förslag och åsikter!



Nytt i butiken!


Kortärmad topp från DNY. Vit med svarta svaga ränder. Strl 38-52. Pris:499:-


Fina baslinne från Zizzi! Finns i grå och lila. Strl 42-56. Pris: 299:- 



Tack för igår!

Tack alla ni som kom igår och kände, klämde, tyckte, provade och diskuterade höstens kläder med mig! Jag uppskattade ert engagemang, era åsikter, er värme, er humor och era skratt! Jag tyckte själv att det blev en riktigt lyckad kväll och jag hoppas vi kan göra om det fler gånger!



Idag är butiken öppen 12-19. Nya kläder levereras idag och så fort jag packat upp så lägger jag ut bilder.

Ha en bra dag - var rädda om er!

tisdag 25 februari 2014

The Moshi-kväll hos Fröken Generös!

Välkomna torsdagen den 3 april kl.18 till Fröken Generös - då kommer The Moshi och berättar om sitt spännande företag och vi fyller butiken med extra mycket roliga produkter från The Moshi denna kväll!
Anmäl dig via inbjudan på Facebook eller skicka ett mail till helena@frokengeneros.se. Ta gärna med dig en vän!

Vi dukar fram lite gott att dricka och tugga på och så klart blir det fina erbjudande i butiken denna kväll!

Välkommen!







måndag 24 februari 2014

Fynda jacka!

Våren är här och det är dags att locka fram dom lite tunnare jackorna från garderoben! Det kommer snart fina skinnjackor till butiken men tills dess kanske en sådan här fin täckjacka kan vara något! Finns i enstaka storlekar kvar mellan 38-46 och kostar endast 600:- nu! Finns i en grönbrun variant och en svart. Kom förbi i veckan och prova!



lördag 22 februari 2014

Helg!

Ta hand om er själva och varandra och ha en riktigt skön helg!

Kram från Fröken Generös


fredag 21 februari 2014

Oversize tunika!

Nu finns den här oversize-tunikan i butik och webshop! Finns i mörkgrå och ljusgrå. Storlek 42-56, Pris: 499:-



torsdag 20 februari 2014

Känslor!

Känslor! 
Fröken Generös har fullt med känslor i hela kroppen! Och vissa dagar visar sig känslorna mer än andra dagar. Idag har jag nog gråtit/snyftat minst ett par tre gånger. Det har varit youtube-klipp, tankar, samtal och andra små incidenter. Faktiskt tror jag att jag fällde en tår när jag slog tån i bordsbenet också...... Ja ni ser - tårarna trillar av alla konstiga sorters anledningar. Och skönt är det! Och när det är riktigt illa tar jag till ful-gråten - den där hulkande varianten där snoret rinner, tårarna smetar ut sminket och pappersnäsdukarna ligger som små moln utspridda i soffan och på golvet - och jäklar vad skönt det är  - att få riktigt tok-ful-gråta till en sorglig film, nyheter på TV, OS-medaljer eller vad det nu än må vara. Hur mycket kraft  det än tar att gråta så är det så skönt när det är gjort. Jag har fått ut lite taskig energi och kroppen är fylld med nytt friskt syre! Jag tror jag är född att gråta minst en gång i veckan! För sådan är jag - skapad att gråta! Och jag gråter minst lika mycket av lycka och glädje! I lördags läste min stora flicka en dikt om våren vid frukosten (nej, det tillhör inte vanligheten att barnen läser dikter vid frukostbordet) - och vem bröt ihop i tårar då - jo hennes mamma! Och dom andra två i familjen tittade först på mig, sedan på varandra och sedan på mig igen! "Nu börjar hon igen pappa" sa min yngsta! Så visst är dom vana här hemma - av mammas tårar - glada som sorgliga! Sådan är jag - på riktigt!


onsdag 19 februari 2014

Fynda!

Ni vet väl att i Fröken Generös Webshop finns det en kategori som heter "Fynda hos Fröken Generös". Gå in och titta här lite då och då för att hitta extra fina fynd!

PS. Du har fri frakt när du beställer ur webshopen! Det finns även möjlighet att hämta sitt paket i butiken!



Linne!

Det fina linnet från Zizzi med spetskant har kommit in i butiken igen! Denna gång i en fin mellangrå färg (ej som på bild). Strl. 42-56 Pris: 299:-



Nytt från Lindon!

Ny tröja från Lindon finns nu i butik och webshop! Strl. 36-48 Pris: 899:-



tisdag 18 februari 2014

Det skall kännas "jag"!

Ibland känns det helt rätt och naturligt - och ibland känns det bara så fel! Det där med vad man tar på sig. Det är väl lustigt - eller så är det helt naturligt - att vissa plagg bara känns så "jag" när man får på dom. Så mycket "jag" att man skulle kunna använda dom varje dag, hela tiden tills dom är alldeles söndertvättade och färdiga. Jag har en del sådana plagg i garderoben - men ännu fler plagg som ropar "hur-tänkte-du-när-du-tog-hem-mig-till-garderoben". Jag tittar på dom där kläderna nästan dagligen och tänker - "dom borde få det bättre någon annanstans". Det borde finnas dom som skulle känna sig väldigt mycket "jag" i dom där plaggen - men varför gör inte jag det?! Vissa plagg är så snygga att dom bara skriker efter en men när dom väl hamnar på kroppen så ångrar sig både kläderna och jag - det blev ingen "perfect match". Och varför kämpa emot då när man har andra plagg som känns så rätt! Det låter som något taget ur livet med människors förhållande till varandra. Och det är väl lite så det är - kläderna i vår garderob utgör mycket av vårt liv, vår personlighet och vår utstrålning så varför gå runt i sådant som känns sådär - det skall kännas wow! - det här är känns rätt! - och "det här kommer jag att använda och trivas i", redan när man står i provrummet! Ni som kommer till butiken vet att jag säger det ofta - känns det inte rätt så är det inte rätt!
Och häng inte upp er så mycket på vad det står för storlek i plaggen - se till att dom sitter bra och känns bra! Om det sedan står strl. 36, 42 eller 56 spelar inte så stor roll! Om du känner dig fin kommer det att synas och märkas! Själv klipper jag bort storlekslappen - tycker det varierar så väldigt mellan olika märke och modeller ändå så varför hänga upp sig på det ena eller andra.

Så nu tänker jag dra upp trosorna över magen och få volangerna på plats, dra upp jeansen, ner med linnet och rätta till blusen! Alla plagg i olika storlekar men skit samma! Idag har jag på mig kläder som känns "jag" och då får dom göra det oavsett siffra och bokstav på storleken!


måndag 17 februari 2014

DNY i Webshop!

God middag! Nu har jag fyllt på i webshopen igen - denna gång med fina plagg från DNY.
Gå gärna in och titta! Klicka på bilderna för att komma till shopen!





lördag 15 februari 2014

Scarfs i webshopen!

Nu är webshopen uppdaterad med nya fina scarfs från The Moshi! Pris: 199:- st. Fri frakt!
Lägg din order i helgen så skickas den direkt!






fredag 14 februari 2014

Alla Hjärtans Dag!

Nu sätter jag mig och uppdaterar webshopen med fina saker från The Moshi! Så hojtar jag till när ni kan gå in och titta, OK?!

Och så en liten hälsning till er på Alla Hjärtans Dag! Ni betyder hur mycket som helst!

Stor kram


På väg in!

Den här koftan landar i butik och webshop inom kort. Från Zizzi, strl. 42-56 Pris: 599:-




Nytt i webshopen!

Nu är webshopen uppdaterad med bland annat de här fina plaggen från By Sofie Rasmussen och Zizzi!


Strl 36-50 Pris: 1499:-


Strl. 42-56 Pris: 499:- Finns även i svart!


torsdag 13 februari 2014

Replace!

Det är mycket som händer nu! Om några veckor kommer det ett nytt märke till butiken - Replace! Bland annat kommer den här superfina klänningen.



Förresten - har ni varit inne och tittat i webshopen? Vad tycker ni? Är det lätt att hitta? Något ni saknar? Något som är extra bra eller kanske något som jag behöver ändra på direkt?
Jag kommer att fylla på med nya varor idag - jag berättar när det är gjort!

Hej så länge!

onsdag 12 februari 2014

Sötsug!


Go kväll! Tack snälla goa ni som hjälper till att dela inlägget om att det blivit en webshop! Ert engagemang värmer mitt hjärta ska ni veta!
Orken tog lite slut ikväll kände jag - man går upp i sitt arbete så att det bara snurrar i knoppen vissa kvällar. Och så kommer det där sötsuget som ett brev på posten - jag har i och för sig sötsug mest hela tiden så jag kan ju knappast skylla på webshopen men va tusan - ikväll använder jag den som anledning till att äta godis. Och vad hittar jag i godislådan!! Bara sådant som jag inte gillar (läs: äter endast vid nödfall och om det absolut inte finns något annat). Så det fick bli så - sitta och äta lakrits fastän jag är sugen på ljus choklad och surt smågodis! 

Nä vet ni vad nu skall jag sova sött och drömma om artikelnummer och lagersiffror. 

Och så lägger ni till www.frokengeneros.se som bokmärke i telefoner, paddor och datorer - så att ni inte glömmer att kolla lite då och då!

Kram och go natt!


Webshopen är öppen!

Välkomna in!




God morgon!


God morgon! Här har det hunnits med en cykeltur på tjänstefordonet. Trots att webshopen inte är uppe än så får jag beställningar och det är dom som jag nu varit och ordnat porto till. Så roligt att ni hör av er från alla möjliga ställe runt om i landet! Snart, snart - ja så snart att ni nog knappt hunnit läsa detta inlägg, så kommer vi att kicka igång webshopen! Ni får ha lite tålamod då det säkert kommer att dyka upp lite barnsjukdomar i systemet men allt löser sig. Om ni upptäcker något som ser konstigt ut så är det bara att höra av sig!

Jag återkommer med ett "webshopen är öppen"-inlägg!


tisdag 11 februari 2014

Ännu mer nytt från BSR!

Ja men vi slår väl till med ytterligare lite nya plagg från BSR - finns i butik från och med i morgon onsdag!


Haka på trenden med mönstrade byxor från början! Dessa festliga lite glansiga, sladdriga byxor finns i strl. 36-50 Pris: 999:-



Vårens tuffaste trenchcoat i lätt vaxat material. Klassiskt med en tvist!
Strl. 36-50 Pris: 1499:-


Elegant bekväm klänning som knäpps med dragkedja. Själv kommer jag att använda min som jacka! Välj själv!
Strl. 36-48 Pris: 999:-


Nytt från BSR!

Från imorgon hittar ni dom här helt ljuvliga topparna från By Sofie Rasmussen i butiken!
Vilken är din favorit!?



Strl. 36-50 Pris: 699:-


Strl. 36-50 Pris: 599:-


Strl. 36-50 Pris: 799:-

fredag 7 februari 2014

Nytt från Zizzi!

Nytt från Zizzi! 
Skön tröja med leomönster - finns även i en grå variant. Strl. 42-56 Pris: 499:-




torsdag 6 februari 2014

Dofter!

Fresh cut orchid, Rose & Jasmine, Waterlily in early morning - mmmmm låter härligt eller hur! Detta är dom nya dofterna på doftljusen från The Moshi! Nu börjar det närma sig - snart finns dom i butiken! Kommer att kosta 159:- st.


måndag 3 februari 2014

Veckan efter!

Idag sitter jag hemma och jobbar - butiken får vila på måndagar - det är dagen då jag hämtar energi, laddar för ny vecka, planerar, funderar, tar tag i saker. Kaminen brinner och värmer så där lagom skönt i rummet jag sitter - snön utanför håller på att smälta men ligger envist kvar i vissa högar. 

Idag är en lugn dag - en lugn dagen-efter-en-intensiv-vecka-dag. Torsdagen spenderade jag i Köpenhamn på modemässan. Ett fantastiskt ställe tycker dom flesta - jag är blandad i mina känslor. Jag tycker det är roligt att träffa mina leverantörer och titta på allt nytt. Men med en gnagande känsla av något som jag inte riktigt kan sätta ord på...... Alla supersnygga, hippa, trendiga, välsminkade, välstylade människor som går runt på mässan som om dom inte gör annat på dagarna. Och så kommer lilla jag - kusinen från landet som inte riktigt blivit varm i kläderna och som hela tiden går och tänker på att frisyren kanske inte var den mest lyckade och sminket som blåst bort i vintervädret och skorna som man tog på för att dom var bekväma.
Och med tankar som "det-är-ingen-som-har-tid-att-titta-på-dig-för-dom-har-annat-att-tänka-på" - men som man inte riktigt kan slå ifrån för "dom måste undra varför en sådan som jag gör här". 

Ni som följt mig ett tag förstår mina tankar - den där envisa självkänslan som aldrig är på topp - som man kämpar med varje dag och som tar så mycket energi. Känslan av att inte tycka att man är tillräckligt bra, fin, glad, omtänksam, hjälpsam, tillräckligt tuff men inte för tuff, bestämd men inte för bestämd, glad men inte för flamsig....... Jag vet att jag inte är ensam om tankarna.

Men trots allt detta blev det en bra dag - med mycket fina höstkläder i bagaget som det är alldeles för tidigt att fresta med - för först längtar vi efter vår! Var sak har sin tid!

Och nu skall jag jobba vidare en stund för att sedan ta emot två tjejer som kommer hem från skolan!

I morgon ses vi i butiken från kl.12! Välkomna!




Ny vecka!


Ny vecka! Hoppas ni haft en bra helg! Här i Skåne smälter snön så sakta men i morse var det halt som en hockeyrink på gatan. Min yngsta frågade varför jag gick så konstigt när vi gick till skolan.......... anar att stilen inte var den mest graciösa!

Idag är det stängt i butiken - men jag ligger inte på latsidan för det! Det är lite nytt på gång inom Fröken Generös men det får jag hålla för mig själv ett litet tag till - och nu precis när jag skrivit detta slår det mig! Är det inte precis detta man retar halvt ihjäl sig på när folk skriver - säger A men inte B. Och så hamnade jag där själv! 

Glöm inte att ni kan följa Fröken Generös både på FB och på instagram!
På instagram heter vi @frokengeneros
På Facebook hittar ni mig här: 
https://www.facebook.com/pages/Fröken-Generös/509387642413742

Ha en bra vecka så hörs vi snart igen!