fredag 31 januari 2014

Klädkväll!


Då gör vi ett nytt försök - med vår "prata-klämma-känna-prova-tycka till-om kläder kväll! Ni var ett gott gäng som anmälde er förra gången (då det tyvärr blev framflyttat) och jag hoppas att ni vill vara med nu med nytt datum!
Nytt datum är den 26 februari kl.18! Och vet ni - det roligaste av allt är att vi - ni skall få titta på kläder som ingen annan sett än! Höstkläder som är så färska att dom knappt hunnit svalna sedan dom lämnade symaskinen! Så det blir på riktigt liksom - ni får hjälpa mig välja ut plagg som skall finnas här i butiken på riktigt i höst! Hoppas ni tycker det låter lika spännande och roligt som jag gör!

För att tvista till det lite extra bjuds det på lite mat och vin och så klart fina erbjudande i butiken om ni hittar något ni gillar!

Anmäl er! Via kommentar eller mail: helena@frokengeneros.se

Hoppas vi ses!


The Moshi-kväll!


Jag har turen att jobba med väldigt trevliga leverantörer! Bland annat jobbar jag med The Moshi! Det är dom som levererar fina halsdukar, scarfs, smycke, väskor och doftljus!
The Moshi är ett spännande företag som drivs av en familj här i Skåne. Dom kommer till butiken i februari - och berättar om The Moshi  - hur det är att driva företag - hur dom har skapat The Moshi och tanken bakom deras sortiment. Denna kväll kommer vi att ha extra mycket The Moshi prylar i butiken så passa på och kom och lyssna, inspireras och ta del av deras fina sortiment. 
Datum är ännu ej spikat till hundra procent så det återkommer jag med så fort jag vet!
Vad tycker ni? Låter det spännande?!


fredag 24 januari 2014

En liten preview!

Hej fredag!
Idag förbereder jag för morgondagen då jag visar upp By Sofie Rasmussens vårkollektion.
Det här är några glimtar från den!



Välkomna imorgon mellan 11-14!
Trevlig helg!

torsdag 23 januari 2014

Ett ord!


God morgon! Hoppas att ni mår bra! Idag tänkte jag be om en tjänst! Om ni skulle beskriva Fröken Generös med ett ord vilket ord skulle det vara då?
Hjälp mig få ihop minst 10 ord!




onsdag 22 januari 2014

Nytt i butiken!

Nu är den här! Strl. 42-56 Pris: 699:- Finns även i grå.


Det värmer!

Fryser om händerna, fryser om huvudet, men jag känner mig varm i hjärtat av alla fina kunder som kommer och värmer mig med sitt glada, positiva sätt!


fredag 17 januari 2014

Nytt i butiken!

Vårkläderna fortsätter att anlända till butiken! Idag kan jag visa tre nya fina blusar - helt olika i stil. Välkommen in för att titta och prova!




Spetsblus från Zizzi - strl. 42-56 Pris: 699:-


Marin/vit blus från DNY - strl. 38-52 Pris: 499:-


Gräddvit blus med lagom bling från DNY - strl. 38-52 Pris: 399:-

torsdag 16 januari 2014

Snö!

Så snöar det igen! Vi får se hur många timmar det ligger kvar denna gång! 
Idag är butiken öppen 12-19 - kom gärna förbi och säg Hej och titta på vårkläderna som redan kommit till butiken. Jag har provat det mesta och jag har hittat mina favoriter! Nästa lördag den 25 januari är butiken påfylld med vårkläder från BSR. 
Vårkläder.........hur avlägsen än våren känns så får man hopp när man ser kläderna!

Vi ses!


onsdag 15 januari 2014

Ingen modellkropp!

Igår packade jag upp många nya fina plagg - plagg som jag visade här på bloggen igår!
Dom fina kläderna kom i andra färgställningar också men dom får ni se när ni kommer in i butiken.

Jag provade runt lite själv också - det är såklart viktigt när jag hjälper er när ni kommer att jag själv har en känsla för plaggen och hur dom sitter på en kropp som min egen. Men visst är det fascinerande, märkligt och intressant hur olika kläder sitter på olika kroppar. Kläder som man är helt säker på inte alls kommer att passa kanske sitter hur bra som helst! Och kläder som man är helt säker kommer att passa ens kropp perfekt ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig!
Därför tycker jag att man skall se till sig själv endast när man köper kläder! Köp inte på känsla och köp inte bara för att väninnan köpt något som är så snyggt på henne. Prova! Känn efter! Prova igen och köp bara det som känns bra i hjärtat och kroppen! Det är dom plaggen vi använder och det är dom plaggen vi mår bra i! Jag är absolut en av dom som köpt kläder som använts en gång och sedan hängt på galgen i garderoben sedan dess.
Vi har väl alla haft våra "jag-har-absolut-inget-att-ha-på-mig-trots-massor-av-kläder-i-garderoben"
Många gånger har jag beställt kläder för att dom sett så makalöst snygga ut på modellen i katalogen - jo tjena - på en modell som är 1.85 lång och har storlek 36 - inte en modell som är 1.67 och har storlek 46! Ganska naivt men man hoppas ju så innerligt - och jo nu när man är så gott som 40 år så har polletten trillat ner - jag ser inte ut som en modell och än mindre en modell som är 1.85 lång och väger 50 kilo - snarare en som är 20 cm kortare och ett antal kilo tyngre! 

Sedan är det ju här med att fixa sig lite - det är klart att om jag ställer mig framför spegeln osminkad, otvättad, med håret åt alla håll och kanter så kanske jag inte känner mig som jag kommer att ta över världen. Så kvittar det hur snygga kläder jag har på mig. För min del är det oerhört viktigt för självkänslan att vara fixad i ansiktet - att sminket sitter där det ska och att man faktiskt varit vaken en liten stund innan man börjar göra vid sig.
Jag är tyvärr inte en av dom som slänger på mig en tröja och sticker iväg till jobb "som-jag-är" - även om min omgivning inte skulle hänga upp sig så mycket på det så skulle jag själv må ganska dåligt den dagen.

Så med det sagt så är det dags att göra vid sig för ny dag! Hoppas att ni mår bra i det ni valde från garderoben i morse!



tisdag 14 januari 2014

Nytt i butiken!


Nu har följande plagg trillat in i butiken! Plaggen kommer i fler färger än vad som visas så sväng gärna förbi och titta och prova. Hoppas du hittar något du gillar!



Cardigan strl. 42-56 499:-



Blus strl. 42-56 Pris: 499:-



Tunika/Klänning strl. 42-56 599:-


Puffjeans!

Håll i hatten! Jäklar vad sköna puffjeans - kunde inte låta bli utan provade dom bums! Strl. 42-56 Pris: 399:- Finns i butiken from nu!



Blus från Lindon!

Ny blus från Lindon i butik from idag! Strl. 36-50 Pris: 699:-


måndag 13 januari 2014

Hur blev det så här?!

Så blev det måndag igen. En riktigt kall måndag. En sådan måndag som ropar åt en att det kanske är bäst att man har en yllefilt svept om kroppen hela dagen så att man inte fryser. Men det funkar tyvärr inte riktigt. Trots att butiken är stängd på måndagar är det mycket som skall fixas. Måndagar är den dagen jag gör allt som jag inte hinner med när jag är i butiken resten av veckan. Som att fixa med papper, ta dom där telefonsamtalen som jag inte har ro att ta när jag är i butiken, skriva ner tankar, strategier, funderingar och allt annat som snurrar i huvudet. Och jo - det snurrar på precis som vanligt - ingen skillnad där inte!

Och så snurrar det mycket om den här debatten om plussize! En riktigt bra debatt som jag hoppas håller i sig för detta ämne är viktigt! Inte minst för våra småtjejer som växer upp i ett samhälle där det inte är OK att se ut hur som helst. Där butiker gör kläder för dom som ser ut som man bör göra - inte gör på riktigt! Där allt över strl. 38 är plussize - ja ni läste rätt! Modellagenturer klassar in tjejer med storlek över 38 som plussize! Men jag som är en 46:a! Vad är jag då? Inte är jag då plussize - det har jag tydligen passerat för längesedan. Men det jag vill komma till är att det viktiga är inte vad det står för siffra i kläderna - det viktiga är hur vi mår i vår kropp - oavsett om det är 36 eller 56. Och att vi är värda bra service oavsett storlek. Precis som jag själv upplevt har jag läst massor av inlägg i helgen av tjejer som inte blir mottagna i butiker för att dom inte motsvarar kroppsidealet........... Usch jag blir ledsen när jag läser det. Och jag blir ledsen när jag ser modevisningar från dom stora husen i europa - där tjejerna är så smala och undernärda att dom knappt orkar gå ner för catwalken. Det kan väl ändå inte vara meningen.

Debatten lär fortsätta och jag kommer att fortsätta kämpa för att tjejer skall få må bra, kunna handla fina kläder, få den service dom förtjänar och känna sig nöjda oavsett siffra på storleken!

Så - nu kör vi ny vecka! Jag lägger volangerna på plats, sträcker på ryggen och drar mitt strå till stacken genom att påstå att det är helt OK att vara en 46:a - så som dom ser ut i verkligheten!

Bild lånad från pinterest.com



lördag 11 januari 2014

På väg in från Zizzi!

Hej! Hoppas ni njuter av helgen! Jag sitter och tittar på lite nyheter som kommer till butik i nästa vecka. Här är lite vad som kommer från Zizzi!  Det svart/vita och grafiska håller i sig och fortsätter vara en stor trend i vår och sommar. Hittar ni något ni gillar?



Cardigan strl. 42-56 499:-



Blus strl. 42-56 Pris: 499:-



Tunika/Klänning strl. 42-56 599:-



Blus strl. 42-56 Pris: 499:-


torsdag 9 januari 2014

Efterlysning!


Det börjar närma sig mässa igen. En riktigt rolig del av att driva butik är att få möjligheten att se allt fint som skall komma. Det är också en av de svåraste uppgifterna - att veta vad mina kunder gillar och kommer att vilja köpa om 8 månader!
Så då tänkte jag att ni skulle få hjälpa mig lite denna gång. Jag skulle vilja sätta ihop en liten grupp som pratar kläder, passform, tyger, färger, storlekar mm mm! En liten grupp som kan komma med åsikter, funderingar och önskningar. Saker som jag kan ha i åtanke när jag gör kommande inköp. Jag vill ha med tjejer i alla åldrar och storlekar!
Det kommer att ta ett par timmar och det blir en vardagskväll nu i Januari. Maila ditt intresse till helena@frokengeneros.se om du kan tänka dig att vara med!



Morgon!


Åh jag sov så gott i morse! Jag har haft jättesvårt att somna på kvällarna ett tag så när jag då äntligen sov gott så hände det! Långt bort i fjärran hörs en liten nätt knackning på dörren! Ni skulle sett den uppstigningen - det var knappt att volangerna hängde med när jag mer eller mindre flög upp ur sängen och ut i hallen! Utanför står E's kompis F och ser näst intill skräckslagen ut när mamma H öppnar dörren med linnet nerdraget över rumpan så gott det går och håret åt precis alla håll och kanter....... "Skall inte Ebba till skolan idag?!" frågar hon lite försiktigt! 

"EEEEEEBBBBAAAAA!!!!!! Vi har försooooooovit oss!!!!!!!" (skriker jag med en lätt nyvaken röst som inte riktigt kommit igång.........)
"Mmmmmm" hör jag E mumla från sängen.......

Sedan är allt som ett töcken men tre och en halv minut senare far E ut från dörren med kompisen F och 5 minuter efter det drar jag iväg med lilla I till skolan. Den stackaren förstår nog fortfarande inte vad som hänt!

Och jo, under dessa minuter hann jag dra på ett par jeans, en jacka och en mycket spontan frisyr sattes upp! Tadaaa!!

Så där ja - så började min morgon! 


onsdag 8 januari 2014

Slutspurt!

Nu är det slutspurt på REA'n! Har du inte hunnit hit innan så kom gärna förbi dessa dagar. Du har 50% på alla kläder förutom Lindon som det är 20% rabatt på. Smycke, väskor och accessoarer är det 30% rabatt på. (Det finns ett fåtal nyinkomna varor som ej ingår i Rean)

Välkomna!



Till oss vanliga tjejer!


tisdag 7 januari 2014

Första vårplagget!

Nu har första vårplagget anlänt till butiken! En vit stickad tröja från DNY med lite lagom bling och spets. Finns i strl. XS-L (strl 38-52). Pris: 849:- (ej rea)


Upp och ner!

Ja det är väl märkligt det där med att gå upp och ner i vikt....... Någon som känner igen sig?!


måndag 6 januari 2014

Pre-Spring!

Vet ni - hur konstigt det än låter så börjar det närma sig vår i butiken - och jag som inte ens har tagit bort julgranen!
Om bara någon vecka anländer dom första pre-spring plaggen och det är fin-fina grejer om ni frågar hon som har gjort inköpen! Beställningar gjorda med omtanke och kärlek!

Ni som vill fynda kan fortfarande göra det! Halva priset på många fina plagg!



lördag 4 januari 2014

Leobyxa!


Någon som gått och sneglat på dom tuffa leobyxorna från BSR?! Nu är det fyndläge! Förr 699:- nu 350:! Finns kvar i strl. 42, 44, 46. Välkomna! Idag är jag här till kl.14!


onsdag 1 januari 2014

2014!


Gott Nytt 2014! Hoppas ni hade ett trevligt nyårsfirande.
Idag har det inte varit många knop här hemma - en dag att varva ner, ladda om, reflektera över 2013 och fundera och drömma om 2014.
2013 var Fröken Generös allra första år och det gick i 190! 
Jag har inte bara öppnat butik och startat företag utan jag har även utmanat mig själv - kastat mig ut från ett stup där jag fortfarande flyger runt utan att riktigt ha landat. Fast det kanske man inte riktigt går någonsin när man driver eget.
Och så kampen med att våga tro på sig själv - att våga sträcka på ryggen och klappa sig själv på axeln att man lyckats flyga så här länge utan någon större kraschlandning.

Men det tar fortfarande energi att hålla sig flygande eller flytande - med huvudet precis ovanför vattenytan och hela tiden flaxa eller simma vidare för att inte känna att man stannar upp. Rör dig framåt Helena - stanna inte - titta bara snabbt tillbaka men håll fokus framåt - och uppåt. 

Men det är nog det som är den största utmaningen - att hela tiden våga tro på sig själv och det man gör! Att känna att man är OK - både till det yttre och inre! Att fortsätta ta hand om sig själv - att fortsätta ta hand om mina trevliga, positiva kunder, att ta åt mig av det stöd som finns runtomkring bland vänner, bekanta och familj. 


2014 - bring it on!