lördag 31 augusti 2013

Lördag!

God förmiddag! Hoppas ni är många som kommer in och säger Hej idag! Jag är i startgroparna till att öppna - skall bara tända lite levande ljus - sätta på lite bra musik - hänga galgarna rätt - och sedan öppna dörren och låta den stå öppen till kl.14.
Ha en skön helg!


fredag 30 augusti 2013

Jag blir så glad!

Åh vad jag blir glad när kunder återvänder till Fröken Generös! Det gör mig glad ända in i hjärteroten!! 


torsdag 29 augusti 2013

Plattång!

"Mamma - du måste väcka mig extra tidigt imorgon bitti! - det är fotografering och du måste platta mitt hår!!"
Man behöver inte vara särskilt gammal för att vilja känna sig extra fin vid speciella tillfälle. Ibland kan det vara en dag vilken som helst som får en att vilja lite extra - att kanske ägna några minuter extra åt sminkningen eller stå och välja med lite mer omsorg än vanligt när kläderna skall plockas fram.
I morse när min flicka gick upp var det drivkraften av skolfotografering som gjorde att det var lite mer omsorg än vanligt när hon skulle göra sig färdig. Och det är klart att jag vill uppmuntra henne till att känna sig fin - att vara nöjd när hon går till skolan och att kunna titta på fotot när hon är vuxen och med värme i hjärtat se tillbaka på den där torsdagen när mamma väckte henne extra tidigt för att göra håret platt och fint.


onsdag 28 augusti 2013

Storlek!

Nu har jag fyllt på med, som min Ida skulle säga "dom sketabra" stretchkjolarna från Lindon! Har en själv på mig idag - i strl. 44 om någon undrar - och trivs jättebra i den! Det är ju alltid trevligt när ett märke är lite större i storlekarna så att man kan gå ner en storlek istället för upp! Fast för den delen tycker jag att man inte borde hänga upp sig så mycket på siffror och bokstäver i kläder - hade varit trevligare om det stod "passar din kropp perfekt" eller "den här gör sig utomordentligt bra på dig"!

Men det där tvättrådet som visar: "leave to your wife - it's her job" - den tycker jag att vi skippar........




Så vänner - nu kör vi onsdag så det ryker! Välkomna in!

Motivscarfs!

Åh dom här vill jag själv ha alla tre! Egentligen skulle jag vilja lägga dom slätt och rama in dom var för sig! Kom och titta, prova, känn och bli förälskad! 





Scarfsen kommer från The Moshi - gjorda av 100% modal och kostar 649:- st.

fredag 23 augusti 2013

Ny tröja!

Idag har jag packat upp en mysig stickad tröja från Zhenzi! Finns i strl. 42-56 och kostar 599:-


torsdag 22 augusti 2013

Linne!

För att återgå lite till gårdagens tema med resår i byxorna så vill jag idag tipsa om ett av mina favoritlinne (som jag har på mig idag!). Det är ett linne som sätter "volangerna" på plats och ger en lätt "hålla-in-effekt". Finns i svart och vitt, kostar 249:- och finns i strl. 42-52. 


onsdag 21 augusti 2013

Byxor!

Det känns som det var längesedan - längesedan man hade byxor och jeans på sig - och det är inte utan lite lätt ångest som man drar upp byxorna och per automatik drar in magen för att man är orolig att sommardieten satt sina spår på rumpa, lår och mage!
Och då kommer jag osökt in på byxor med resår i midjan - den bästa uppfinningen någonsin! :-)
Idag har jag packat upp mångas favoritbyxa från Lindon - den snäva modellen med bred resår i midjan och söm längs byxbenet - den finns nu åter i lager i färgerna svart och antracitgrå! Pris: 599:-

Så in med magen och ut med brösten - byxor är det bästa med hösten! :-)


tisdag 20 augusti 2013

Lindon!

Välkomna alla nya Fröken Generös-gillare! Och tack alla ni som delat mitt inlägg med reklambladet! Fortsätt gärna med det så att ännu fler kan upptäcka och hitta till Fröken Generös!
Idag öppnar jag kl.12 och då har jag fått in fina bastoppar från Lindon med 3/4 lång ärm. Finns i svart och vitt strl.36-50! Pris: 329:-



måndag 19 augusti 2013

Rutiner!

Skolstart - omstart - nystart! Det blir mer rutin när vardagen är tillbaka - det blir lite mer självklart att gå upp på morgonen och göra sig färdig. Jag gillar sommar, gillar ledighet men på något sätt känns det som om vardagen finns där av en anledning. Eller så intalar jag mig bara det för att landa i tanken att det är höst och rutiner som ligger framför oss.

Igår var jag ute och shoppade med mina flickor inför skolstarten - och det var ganska skönt att slippa stå i provrummet själv........men det gav lite flashbacks från dagar när jag stått i provrummen hos dom stora kedjorna - genomsvettig, med kläder som såklart inte passade - svetten längs ryggen och frustrationen att jag skulle behöva ta på mig mina kläder - för att gå ut och hämta rätt storlek - för att gå tillbaka till provrummet som nu var upptaget - för att stå i kö - för att sedan ge upp, i bästa fall hänga tillbaka kläderna på rätt ställe, och åka hem - besviken och lite deppig över att det inte blev något inköp......... Känner ni igen er?
Den tanken har funnits hos mig hela tiden under planering och öppning av Fröken Generös - och finns fortfarande med hela tiden - det skall inte få vara så när man köper kläder - det skall finnas hjälp, plats och omtanke!

Vad tycker ni är viktigt när ni handlar kläder? Berätta gärna!



onsdag 14 augusti 2013

Nya scarfs!

Nu börjar det bli dags att köpa mysiga sjalar! Det har kommit in massor med fina från The Moshi - priser från 199:- till 549:-


Kofta!

Nu har jag packat upp mångas favoritkofta från Zizzi! I höst finns den i färgerna, svart, grå, marin och plommon! Samma bra pris 449:-. Finns i strl. 42-56! Passa på att köpa till höstens garderob.



söndag 11 augusti 2013

Ringar från The Moshi!

Ville bara visa två nya ringar som finns i butiken from tisdag! Ringarna är töjbara vilket innebär att dom passar dom flesta av oss.


Pris: 119:-


Pris: 139:- 
Till denna ring finns detta fina matchande armband


Pris: 229:-


Mässa!

Idag har jag varit i Köpenhamn och gått på modemässan! Tittat på massor av fina kläder, skor, smycke, scarfs, mössor och jackor! Knappt har höstkläderna landat i butiken förrän jag skall ta stora beslut om vad som skall finnas hos Fröken Generös våren 2014!! Inte är det lätt men jag hoppas och tror att ni kommer att bli nöjda när ni ser vad jag beställt!


Imorgon är butiken stängd och jag håller till på annan ort - men på tisdag från kl.12 är jag på plats igen - välkomna då!

lördag 10 augusti 2013

Scarfs!

Scarfs kan vi inte få för många av eller hur! Djurmönster håller i sig och nu har jag fått in leoscarf i dom här nya färgställningarna!


Pris 199:-


Pris 199:-



Mobilväskor!

Mobilväskorna från The Moshi tog slut men på tisdag finns dom åter i butiken - nu även med små paljettblommor! 


Pris 249:-


Pris 249:-

torsdag 8 augusti 2013

Du skall känna dig fin!

"Du skall känna dig fin - det är det viktigaste!" Det är något som jag dagligen säger till kunder som står i provrummet. För visst är det så - det kvittar om hundra personer står och säger att du är fin - om du inte känner det själv så kvittar det! Om du inte känner att "det här plagget känner jag att jag kommer att använda", då skall du inte köpa det! Att handla hos Fröken Generös handlar inte bara om kläder - det vet ni nu! Det handlar om hela du! Att du skall må bra när du går härifrån - oavsett om det är med en svart påse eller inte!
Idag har jag en ny svart kavaj på mig från BSR - och håll i er nu - jag känner mig faktiskt ganska fin i den! (Tyvärr får jag inte till någon bra bild men om ni tittar in på Instagram senare idag så kanske, kanske jag kan få ut en bild där!)

Kram!



onsdag 7 augusti 2013

Mera bling!

Nyinkommet armband från The Moshi! Finns i silver och guld - ett armband blir två varv.
Pris 159:- st. Ganska stora i storlekarna så även vi med kraftiga handleder kan ha detta utan problem!


En vanlig topp!

En helt vanlig topp fast ändå inte - lite knappar och schyssta sömmar så blir det mycket roligare än en vanlig topp! Från Zizzi och kommer i strl. 42-56. Pris: 249:-
Finns i tre olika färger: Svart, Plommon och Grey Mist!


Fröken Generös i den svarta toppen!



The Curvy!

Hej!
Nu finns Zizzi's tidning The Curvy ute på nätet! Klicka här så kommer du till tidningen!



tisdag 6 augusti 2013

BSR-kväll!

Tack - till alla ni som kom och tittade på dom nya By Sofie Rasmussenkläderna ikväll! Hoppas ni blev nöjda med era inköp och att ni kommer att använda era kläder mycket framöver! Så här fin blev min lillasyster i kofta från BSR! Fler finns i butiken och tänk på att i höst finns BSR-kläderna i strl. 36-50!
Sov Gott!



söndag 4 augusti 2013

Mer från The Moshi!

Här kommer ytterligare lite fina saker som finns hos Fröken Generös from tisdag kväll! Allt från The Moshi!


Mobilväska - 249:-


Armband - 199:-


Ring - 159:-

Välkomna!

The Moshi Höst 2013!

Idag har jag varit hos The Moshi och tittat på höstkollektionen - har vi tur hänger det ett gäng nya scarfs i butiken på tisdag kväll! Jag hoppas och tror ni kommer att bli nöjda med dom nya modellerna!




Här är några exempel på vad som kommer att finnas hos Fröken Generös inom kort!


torsdag 1 augusti 2013

Drömmar!

Det där med drömmar.........jösses vad jag kan snurra till det i mina drömmar! Inatt har jag drömt att jag reste runt och betygsatte vägkrogar! Var fick jag nu detta ifrån?? Går jag i det undermedvetna och oroar mig för att det skall komma inspektörer till butiken............ Välkomna i så fall! :-)


Ikväll åker jag till annan ort och lyckönskar en annan driftig egenföretagare - heja oss!Nu kör vi torsdag så det ryker!