måndag 29 juli 2013

Välkomna - BSR Hösten 2013!

From tisdag den 6 augusti kl.18.00 är butiken fylld med höstkollektionen från By Sofie Rasmussen! Kom och titta, prova och shoppa först av alla! 
Parkering Lervägen - Åkarp
Välkomna!!
PS. Glöm inte att anmäla dig och dina väninnor så att jag vet hur många som kommer!

Anmäl dig genom att svara på Facebook eller skicka ett mail till helena@frokengeneros.se



fredag 26 juli 2013

Choklad!

Fick en liten paus och sprang upp och gjorde mig en kopp kaffe - och av någon märklig anledning blir jag alltid sugen på choklad när jag skall dricka kaffe...........fler som känner igen detta fenomen?!?!?


Solsting!

Tror minsann Fröken Generös fått solsting! Fredag och Lördag är det 25% på allt från The Moshi! Det betyder fina scarfs, väskor, smycke och doftljus!
Idag har vi öppet till kl.17 och imorgon 11-14 - Välkomna!


Scarf ord. pris 199:- nu 149:-
Väska ord.pris 349:- nu 262:-



onsdag 24 juli 2013

BSR Höst 2013!

Mer än så här bjuder jag inte på just nu........... Håll utkik!!





BSR i höst!

Jättekul att ni vill följa med i vad som händer här hos Fröken Generös! Gå gärna in på instagram och följ Fröken Generös där också! Där heter hon frokengeneros

Denna och nästa vecka är det fortfarande sommartider som gäller i butiken men from Augusti är det vanliga öppettider tisdag-lördag som gäller!

Håll nu utkik efter inbjudan till Fröken Generös kick-off av By Sofie Rasmussens höstkollektion - massor med fina plagg som ni inte vill missa! Nytt för i höst är att jag har BSR-kläderna från strl. 36 till strl. 50! Dock i begränsad upplaga så det gäller att vara ute från början om man är intresserad!



Senare öppning!

Hej och god onsdag!
Imorgon måste Fröken Generös öppna lite senare än vanligt.
Jag finns på plats från kl.13.30 istället för kl.12. Öppet som vanligt till kl.19.
Välkomna!


lördag 20 juli 2013

Studs!

I morse blev jag väckt av min lilla Ida snart 7 år med orden: "Mamma - din mage studsar när man tar på den!".

Tror minsann det är som en klok person sa en gång: "Man kan tro att jag är tjock...men det är bara all min kärlek 
som sväller ut lite charmigt här och där"

Nu kör vi lördag så det ryker! Kram till er alla!



torsdag 18 juli 2013

Vågspel!

Igår var jag på ett ställe - vi kan kalla det för Kolmården! Ett bra ställe att gå runt på och vara sig själv - där finns alla sorters människor - stora, små, långa, korta, runda, smala, glada och ledsna. Ett ställe där man borde kunna slappna av och bara vara. Tror ni att jag kunde det - innerst inne? Nä såklart inte! Mycket för att jag på morgonen klädde mig vad som skulle visa sig senare på dagen helt jäkla fel! Shorts från Zizzi - Inga problem - jättesköna och bra modell. Men vad tar jag på mig upptill - jo ett tight linne och en stickad tröja över det! So far so good - men vad tror ni händer när temperaturen närmar sig 25 grader och jag pulsar runt i stickad tröja - jo man blir tvungen att ta av sig den och gå i shorts och tight linne - det blev inte bra kan jag meddela! Och vad gjorde jag då, än mer än vad jag gjort när det var runt 20 grader och jag hade min stickade tröja på mig och kände mig lagom osynlig - jo nu när jag gick där i mitt tighta linne fick jag ju väldigt mycket bry om hur andra såg ut och vad dom hade på sig! Ja för eftersom jag såg ut som ett vågspel på överkroppen blev det ju helt plötsligt jätteviktigt att hänga upp sig på alla andra som inte hade det problemet! Som gled runt i sina troslånga shorts och tighta linne som satt perfekt! Herregud! Jag hör själv hur det låter och om ni undrar om jag inte blev lite trött i huvudet så är svaret - Ja! Men oj vad det tog energi att gå runt och dra lite försynt i sitt linne (precis som det skulle se bättre ut!).
Så vad har jag lärt mig av detta - packa ner kläder som du kan gå runt i utan att må dåligt! Tighta linnet funkar jättebra under blusen och klänningen men det får nog nöja sig med att vara just ett underlinne!
Fler som har något roligt/jobbigt klädminne?! Dela gärna med er!



Fröken Generös is back!

Fröken Generös is back!! Efter några härliga semesterdagar i Palma är det som vanligt igen! Palma är en härlig stad med fantastisk mat och shopping men dom saknar allt en Fröken Generösbutik!! Det måste finnas många spanska tjejer som har jättesvårt att hitta kläder - alla är inte smala och gjorda för dom spanska storlekarna! 
Mor Generös höll ställningarna här i Åkarpsbutiken förra veckan! Vet att ni är en hel del som var inne och shoppade och hälsade på.
Även denna vecka kör vi sommaröppet torsdag-lördag och rean fortsätter - det börjar bli tomt på vissa ställningar men jag fyller på med lite nya varor nu - tex en fin kjol i stretch med gummiband i midjan som sitter kanon! Tom Fröken Generös känner sig lite fin i den - och det säger inte lite det.........
Njut av solen!



söndag 7 juli 2013

Ny blus!

Även om rean är i full gång dyker det upp lite nyheter! Häromdagen fick jag in den här fina blusen från Zizzi. Finns från Strl. 42-56 och kostar 499:-






Även kommande vecka har vi sommarledigt måndag-onsdag. Öppet som vanligt torsdag, fredag och lördag!
Välkomna!

onsdag 3 juli 2013

Vänskap!

Brukar ni undra - undra hur det skulle vara att känna en viss person. Kanske någon ni sett på stan, någon ni ser på er arbetsplats - någon som är kompis med er kompis. Kan ni gå och undra hur det skulle vara att känna just den personen - kanske för att personen verkar intressant, ler ofta, skrattar, har snygga kläder, har vackra ögon eller vad det nu än kan vara som fångar ert intresse. Och vad är det som gör att vi blir så goda vänner med vissa människor men inte med andra? Vem är det som sätter gränsen för bekantskap eller livslång vänskap? Jag har inte jättemånga nära vänner - men dom jag har är jag säker på att någon såg till att jag träffade ochatt vi byggde den vänskapen vi gjorde! En del finns nära och andra bor långt bort i andra länder - ni vet vem ni är och jag är tacksam över att ni finns! En del träffar jag ofta och andra mer sällan - men det fina med vänskap är att oavsett hur ofta eller sällan man träffas så känns det i hjärtat att man har varandra - och när det känns naturligt och självklart har man kvittot på att det är på riktigt!
Och kanske är det så att jag, och ni har vänner där ute.......vänner som vi inte mött än men där vi alla ovetande går och räknar ner till att mötas. Jag tror det finns en mening med det mesta i livet - vänskap är en stor del av livet!



Sömn och tankar!



Mitt i natten.......sömnen vill inte infinna sig. Jag som brukar ha så lätt för att sova. Så här sitter jag nu med min dator och Facebook - jag har ju inte hört av mig på någon dag så jag tänkte att nu var väl en tid så god som någon att skriva till er!
195 gillare! Tyckte inte det var längesedan jag visade min uppskattning över att ha 100 gillare! Nu hoppas jag ni hjälper mig sprida Fröken Generös så att vi når 200 snart! 5 stycken kan ju inte tyckas vara många men jag vill ju så gärna att ni som tryckt gilla gör det för att ni vill och känner för Fröken Generös. För att ni är nyfikna på vad den där Fröken gör härnäst. Just nu går det i lite semesterlunk - fast ändå inte - man kan ju inte släppa taget - för hon är ju min! Och jag kan ju inte lägga Fröken på hyllan bara för att det är Juli. Nä hon är med mig hela, hela tiden - på dagen, på natten (uppenbarligen är hon en rackare på att hålla mig vaken!). Just nu tror jag det är höstens aktiviteter som snurrar i huvudet. Allt spännande som skall hända och allt jobb som kommer att krävas. Jodå - så att det kanske inte är jättekonstigt att inte sömnen kommer som den brukar...........



Dröm sött!