tisdag 30 april 2013

Återförsäljare!

Nu kan jag stolt lägga till mig som återförsäljare för Pernilla Wahlgren Collection!
Mitt namn finns med på denna lista: http://pernillawahlgrencollection.se/se/sv/butiker/index.php


Till en början kommer jag att sälja hennes Ponchos - dom ankommer till butik  denna vecka! Ni som har reserverat får mail av mig!


Kram från Fröken Generös



Må Bra kväll!

Tisdag - Valborg - och lite helgkänsla! Inte helt fel eller hur!
Idag ser jag framemot en trevlig kväll hos goda vänner. Innan jag drar dit håller jag öppet vanlig tid i butiken dvs. 12-18. Kom gärna in och hitta värdinnegåvan - kanske den här fina scarfen från The Moshi!

Bild av Scarf Leopard, beige/blue

Gårdags kvällen spenderade jag på Scandic Triangeln där jag fick lyssna på min stora förebild Mia Törnblom! Vilken tjej - vilken energi - utstrålning - humor - värme, och glimten i ögat. Många goa skratt,  igenkänningsfaktor och aha-upplevelser! Jag har lyssnat på henne innan men får lika mycket energi varje gång jag ser och hör henne! Tack Mia!!


Hennes senaste bok blev inhandlad och såklart blev den signerad till Fröken Generös!



Och ett litet foto blev det också - trots att mobilkameran strulade! Det var ju lite typsikt men Mia hade en ängels tålamod och ett gott humör!

Ha en riktigt skön och trevlig Valborg! Imorgon håller Fröken Generös stängt men på torsdag är jag tillbaka kl.12!

Kram från Fröken Generös


lördag 27 april 2013

Weekend!

Lördag och jag sitter i butiken och tar emot trevliga kunder. En liten stund över och jag passar på att skicka en hälsning till er!


Hello Indeed!!!

Njut av helgen!

Kram från Fröken Generös

fredag 26 april 2013

Presentkort!

Så var det fredag igen! Idag stängde butiken kl.17 och nu är middagen avklarad. Snart blir det ett svanhopp ner i soffan och fredagsmys med 3/4 av familjen! Den ena fjärdedelen tycker att fredagsmys med mamma och pappa är rätt trist så hon firar på annan adress!

Hos Fröken Generös slår vi in Presentkort så här fint! Välkommen in och köp ditt kort och överraska någon du tycker om! Vad tycker ni? Ser det OK ut?


Ha en skön kväll och trevlig helg!

Kram från Fröken Generös

torsdag 25 april 2013

Kreativa tips!

Via instagram fick jag ett lysande förslag på hur man kan få till eyeliner i olika färger.
På Makeup store finns mixing liquid. Den blandar man med sin ögonskugga och målar på med en tunn pensel - voilá! Eyeliner i din favoritfärg! Bra tips eller hur! Tack snälla Susanne Larsson för att du berättade! Pris 155:-


Det var kvällens tips!

Sov gott önskar Fröken Generös

Mingelfrukost!

Godmorgon torsdag!
Torsdag - vardag - och långdag för mig! Idag är butiken öppen 12-19 så ni som jobbar heldag hoppas jag får en stund över att svänga förbi Fröken Generös i eftermiddag.

Här är en bild som togs på Nyföretagarcentrum Öresunds Mingelfrukost på Burlöv Center förra veckan. Det är jag i mitten! Till vänster står Sara Cederlund från Burlövs Kommun och till höger Pernilla Olsson Centrumchef på Burlöv Center. Duktiga tjejer det finns i kommunen!

Foto: Göran Olsson, Vinkelverket

Blusen jag har på mig kommer från Suzanne Nilsson och finns såklart hos Fröken Generös. Finns i strl. M-XL och kostar 579:-

Ha en bra dag!

Kram från Fröken Generös

tisdag 23 april 2013

Tankar om allt och inget!

Blåsten är tillbaka - är det ett tillstånd jag inte gillar så är det när det blåser! Jag ogillar blåst å det grövsta.......... kanske för att jag förr i tiden spelade en hel del golf och fick stå ut med många blåsiga rundor. Så jag säger Nej Tack till blåst och håller mig här inne i butiken med stängd dörr. Nej! Jag har inte stängt om mig så ingen kommer in - det hade ju varit lite deppigt! Välkomna in!!

När man spenderar lite tid för sig själv så vandrar tankarna gärna iväg - man är ju den enda man kan konversera med när det inte är kunder här. För det mesta går det OK - jag är överens med mig själv men sedan kommer det stunder när jag har ganska rejäla diskussioner med mig själv. Det kan vara om allt och inget, högt och lågt, smått och stort. Men oavsett storlek på ämnet så kan det ibland kännas som man har löst en del saker utan att behöva blanda in någon annan stackare...............förstår ni vad jag menar?

Som sagt - det här inlägget blev varken om det ena eller det andra men ibland behövs dom också...........

Jo förresten! Jag har fått in superfina svarta ballerinaskor idag! 699:-
Dom kan ni ha varje dag hela sommaren utan att tröttna!

Och sedan en sista sak för idag - glöm inte att följa mig på instagram där jag heter frokengeneros 
Där lägger jag ut lite bilder som inte alltid når till blogg och FB!

Talking to Yourself


Då säger vi så! 
Kram från Fröken Generös

måndag 22 april 2013

Äsch vi tar det en annan dag!

Hemma igen - ikväll öppnade jag Fröken Generös för ett gäng som hade bokat kvällsvisning hos grannen. Många passade på att gå in och shoppa hos mig också! Innan jag körde hem sprang jag in till Carolina och fick syn på en superfin baddräkt! Jag brukar aldrig köpa baddräkt men i år kanske det får bli en........... Nu när jag sitter i soffan och surfar lite så fick jag syn på det här ordspråket............ Kändes som det träffade mitt i prick!


Funny Quotes

Lite charmigt och roligt...........och som sagt, mitt i prick! Dåligt samvete över att inte träna mer - men en liten djävul/ängel på axeln som snällt viskar i örat - "skit samma tjejen - du duger som du är - även denna sommar!"

Tja - vi får väl se när jag får på mig kläderna, och skorna (som ligger oanvända i kartongen) och ger mig ut på min joggingtur (läs: lufsande).

Go natt vänner!

Kram från Fröken Generös

Röda kinder!

Godmorgon måndag!
Vilket härligt väder vi fick i helgen. Familjen drog till stranden och grillade korv igår och njöt av det fina vädret - och för att pausa projekt häckklippning hemma i trädgården.

I lördags var jag och Fredrik på fest! En fest som vi sett framemot länge!!
På eftermiddagen efter att jag stängt Fröken Generös för dagen åkte jag till närmsta makeupbutik.
Jag stegade in och frågade om dom kunde hjälpa mig med ett underlag som gjorde att jag inte blev så röd i ansiktet.............. det är ju tur att man har lite makeupkunskap när hon visade den här tuben med grön kräm! :-)


Festen blev lyckad och ansiktet inte så rött som det brukar vara! 

Ha en bra vecka!

Kram från Fröken Generös



fredag 19 april 2013

Happy Friday!

Fredag! Hoppas ni får en bra dag och en god helg! Skall ni hitta på något roligt? Själv skall jag gå på fest med guldtema imorgon - tror ni jag kan hitta något fint hos Fröken Generös som glimmar som guld?

#gold #quote

Håll i hatten när det stormar idag - imorgon har stormen dragit förbi och det blir en fin, varm, solig dag!

Kram från Fröken Generös


torsdag 18 april 2013

Poncho!

Om inte alltför många veckor kommer det att anlända fina Ponchos från Pernilla Wahlgren Collection!
One Size och det fina är att man kan använda dom både som V-ringad eller båtringad beroende på hur man väljer att vrida den!



Intresset är stort och vill du vara säker på att få tag på ett ex kan du maila till mig på helena@frokengeneros.se så reserverar jag en till dig!

Pris: 698:-

Ha en bra dag!

Kram från Fröken Generös

tisdag 16 april 2013

Andra veckan!

Redan inne på andra veckan öppet hos Fröken Generös! Det känns fortfarande lite overkligt när jag står i butiken och inser att det är min butik. Från första tanken efter sommaren förra året till att stå i min alldeles egna Fröken Generös butik - fantastiskt, overkligt, spännande, skrämmande och glädjande!

Idag vill jag ge er en liten vårblomma som tack - tack för att ni kommer in och säger hej, tittar runt och ger mig er feedback på sortiment, inredning och koncept! Det är ni som gör att jag kan utvecklas, förbättras och växa! Så fortsätt kom in  - om det så bara är för att säga Hej! Jag blir hur glad som helst!

pansies + coffee pot. Like this idea, but in something more petite/delicate - teapot?

Ha en skön dag!

Kram från Fröken Generös

torsdag 11 april 2013

Shopping afterhour!

Gokväll i höstrusket! Jag satt och tänkte på en sak. Ni är många som jobbar hela dagen, stressar hem, full fart hela tiden och dagarna bara försvinner. För er tänkte jag erbjuda "shopping afterhour"! Samla ihop några väninnor, boka in en kväll hos Fröken Generös och shoppa i lugn och ro efter att butiken har stängt - men då, är öppen bara för er! Shoppa, titta, prova, kläm och känn. 

Jag vill att ni är minst 5 stycken i sällskapet och tiden är från kl.18. Vid frågor och bokning av "shopping afterhour" mailar ni till helena@frokengeneros.se

I usually am not one to like the "keep calm" posters but this really spoke to mee haha!!

Kram från Fröken Generös

Våren är på väg!

Har ni sett prognosen för söndag! Tjohoo! Sol och upp till 15 grader - åh vad vi är värda sol och värme!

Glöm nu inte att uppdatera era vårjackor - hos mig hittar ni två fina jackor från ZIZZI (strl.42-56).
Just nu 30% rabatt.

Sort Jakke fra ZAY

Ordinarie pris 999:- Just nu 699:-

Sand Frakke fra ZIZZI

Ordinarie pris 999:- Just nu 699:-

Just idag får vi nog gömma oss under paraplyet men trots regnet så hoppas jag att vi ses i butiken under dagen! Ljusen är tända och mysfaktorn är hög!

Kram från Fröken Generös

måndag 8 april 2013

Öppettider!

Så här ser öppettiderna ut för Fröken Generös! 
Välkomna till Tegelvägen 9 i Åkarp. 
Parkering på Lervägen.



fredag 5 april 2013

Invigningen!

Vilken kväll det blev!!
Jag är helt överväldigad, tacksam, rörd och glad över den respons jag fick på invigningen!
Nästan 100 personer kom och lyckönskade, minglade och shoppade - jag kunde inte fått en bättre start!
Min väninna Maria agerade fotograf under kvällen och så här såg det ut!
















Imorgon har Fröken Generös öppet 11-14. Mycket nytt har kommit under dagen så titta gärna förbi!

Kram från Fröken Generös

onsdag 3 april 2013

Dan före dan!

Go kväll! Här sitter en trött, förväntansfull och lätt illamående Fröken Generös. Lätt illamående av nervositet så det är inget allvarligt! Det hade annars varit något.........att bli sjuk nu!

Dagen har gått i 190 och en del rejäla vägbulor har det varit. Men det är bara att ta sig över och igenom, inte titta bakåt utan fokusera framåt.

Imorgon är dagen med stort D! Håll tummarna för nu kör vi!

Kram från Fröken Generös


tisdag 2 april 2013

Doftljus!


Ännu en dag med förberedelser! Prismärkning, installation av kassa, inköp av belysning och så en liten tur till stora varuhuset såklart. Jo, jag glömde ju att Fredrik har varit och hämtat en trevlig leverans från The Moshi. Vilken tur att dom har lager nästan granne med hans jobb. Blir nog några turer dit för hans del! 

En liten önskan har varit Doftljus i sortimentet. Inte det första man tänker på när man tänker klädesbutik men visst är det trevligt att kunna köpa med sig lite väldoftande ljus hem. Kanske som gå-bort-present till helgen? Hos Fröken Generös finns dom i fyra goda dofter och kostar 139:- st.

Bild av Candle in glass jar, calming

Bild av Candle in glass jar, coconut lime verbena

Bild av Candle in glass jar, honeysuckle jasmine

Bild av Candle in glass jar, waterlilly seagrass

2 dagar kvar......... Vi ses!

Kram från Fröken Generös