tisdag 26 mars 2013

Jeans!

Även om vi går mot varmare tider behöver vi alltid ha vissa basplagg i garderoben. Mitt val av jeans denna säsong här dessa. En liten tajtare modell där byxan går upp över magen. Alltid skönt, eller hur!?
Ljusa, fräscha i färgen som blir helrätt till både vardag och fest i vår och sommar! Kommer till Fröken Generös i samband med butiksöppning!



Beskrivning: Lys Blå Jeans fra ZIZZI JEANS

Lys Blå Jeans fra ZIZZI JEANS

Finns i strl. 42-52. Pris: 599:-.

Och när det blir för varmt med långa jeans finns dom här som alternativ!

Beskrivning: cid:image002.jpg@01CE29FC.1FCEB160

Storlek 42-52. Pris: 699:-

Kram från Fröken Generös

måndag 25 mars 2013

Dröm om sommar!

Påsken närmar sig men jag känner mig inte riktigt redo. Kanske för att jag har lite annat att tänka på än påskägg och påskpynt........... Påsken för mig är vår! Dom flesta år har jag tom hunnit plantera lite vårblommor och solen har börjat värma marken lite. Men icke i år. Snön ligger envist kvar och vinterjackan åker på dag efter dag. Men drömma om sommar kan vi göra och kanske kan vi se oss i den här fina klänningen på någon av sommarens alla kalas!

Råhvid Kjole fra ZAY

Den här klänningen dyker upp hos Fröken Generös inom kort och jag är en stark kandidat till en! Visst känns den väldigt mycket sommar!

Klänningen kommer i strl. S-XL (42-56).

Kram från Fröken Generös


Ålder är bara en siffra!

Många frågar mig vilken målgrupp jag vänder mig till hos Fröken Generös.
"Vilken ålder tänker du dig att dina kunder har"
För mig är ålder bara en siffra - hos Fröken Generös är det oviktigt med åldern. Det är så mycket annat som räknas. Jag ser nog att många kunder är som jag är.........en helt vanlig person som tycker det är lite kämpigt att handla kläder. Som tycker att jag inte alltid blir behandlad rättvist i butiker. Där expediter tittar snett och tänker högt: " tror inte vi har något som passar dig här......". Usch så jobbigt och trist! 
Det har jag lovat mig själv - att aldrig någonsin få någon att inte känna sig välkommen. 
Jag längtar efter att få möta er alla! 

AGE

Kram från Fröken Generös

lördag 23 mars 2013

Pernilla Wahlgren!

Pernilla Wahlgren är kanske inte det första man tänker på när man tänker på kläder för lite större tjejer! Men nu har jag hittat ett plagg som även vi kan gilla och bära! 



Jag lovar visa bild så fort jag kan! Det jag kan avslöja är att det är en mysig poncho som kommer att anlända till Fröken Generös under April månad! Om intresse och efterfrågan finns kan jag såklart överväga att ta in klänningar också!

Kram från Fröken Generös

fredag 22 mars 2013

Vårjacka!

Åh vad jag längtar efter att hänga undan vinterjackan och ta på mig en tunnare vårjacka! 


Sort Jakke fra ZAY

Den här tuffa jackan kommer att komma till Fröken Generös lagom till butiksöppningen! Kommer att finnas i storlekarna S-L (42-52). Pris: 999:-
Dra åt bältet i midjan och visa upp kurvorna!

Kram från Fröken Generös


Bord!

Och nu - upp på cykeln och iväg - iväg för att ta emot det gamla bordet. Bordet jag hittade på loppisen och som i det tysta ropade på mig! "Låt mig följa med på Fröken Generös resa - låt mig fylla på min historia". Tänk om man visste vad bordet varit med om tidigare - så många middagar, så många kalas, så många spännande konversationer bordet har tjuvlyssnat på.......... och nu en helt ny start hos Fröken Generös där bordet är det första kunderna ser! Mitt i butiken men ändå i skymundan av spännande plagg, väskor, smycke och sjalar. Hoppas det kommer att trivas!

Pink bike

Kram från Fröken Generös

Kall eller varm?

Visst är det lurigt när man står i affären och skall köpa kläder. Helst i färger som inte bara är snygga på kläderna när dom hänger på galgen utan även när plagget bärs av personen i fråga.

Ett bra sätt att kolla om man är varm eller kall är att ta ett tyg i orange och ett tyg i starkt rosa och hålla dessa framför ansiktet.
Om man ser bäst ut i rosa så är man kall och om man ser bäst ut i orange så är man varm. Ser du lika bra ut i båda så är du förmodligen neutral. Det är alltid bra att be en ärlig vän hjälpa till att bedöma för det är inte alltid man kan avgöra det lätt själv.

Varma färger
Kalla färger till vänster och varma färger till höger

Apropå kallt och varmt så är det en strålande vinterdag (!!) här idag! Njut av solen och ljuset och ha en riktigt skön Fredag! Snart kör vi helg!!

Kram från Fröken Generös

onsdag 20 mars 2013

Club Eget!

Beslutet att starta eget hade aldrig kommit utan mina fantastiska coacher, mentorer, rådgivare,  vänner och familj! Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på allt stöd som jag fått från både väntade och oväntade håll. Jag känner mig lyckligt lottad och tror inte på något annat än att jag skall få Fröken Generös att gro från ett litet frö till något riktigt stort och bra!

Extra roligt blir det när man får samtal och förfrågan om att komma ut och berätta om sin resa för andra. Andra som precis som jag gjorde för inte så länge sedan, står i valet att starta eget och som har tusen och en frågor och funderingar. Då är det ju fantastiskt att bli utvald som inspiratör och talare på Nyföretagarcentrum Öresunds Club Eget. Den 17 april skall jag tala på frukostmöte på Burlöv Center precis utanför Malmö. 

♥

Hoppas att jag kan få fler att våga! Att våga hoppa och känna att vingarna bär,  och att man landar säkert på en helt ny plats! En plats som bjuder på massor med nya erfarenheter, framgångar, tårar (mest lyckotårar!) och glädje!

Kram från Fröken Generös

tisdag 19 mars 2013

Mer Magnus!

Det kom mer skinn idag! Så mjuka och fina jackor med så där lagom tuffa detaljer. Klassisk men ändå så rätt!
Ni som är nyfikna och vill se den live innan butiken öppnar får gärna höra av er till mig! Själv går jag och suktar både efter den röda och den bruna! Vilken är er favorit?!


Nu blev det en väldigt smal docka jackan hamnade på men den finns hos mig i strl. 38-46.
Pris: 2695:-

Och här är en liten repris av den röda skinnjackan!


Även denna jacka finns i strl.38-46. Pris: 2985:-


Kram från Fröken Generös


måndag 18 mars 2013

Håll i hatten!

Apropå vädret, som jag har en ovana att tjata om, så tyckte jag att det här lilla ordspråket passade bra idag!

words to live by.

Gilla läget! Det blir vår så småningom!
Men en sak som är jättebra idag är att Fredrik var snäll och tog omvägen om Helsingborg och hämtade hem den superduperfina mattan idag! Det är nästan så att den skulle passa här hemma men nej nej! Nu är det Fröken Generös som skall få det fint!

Håll i hatten och ha en god kväll!

Kram från Fröken Generös

söndag 17 mars 2013

Butiken!

Jag har känt mig helt urvriden den senaste veckan. Inte trött i bemärkelsen sömnig untan bara helt slut i huvudet. Det har snurrat så mycket i huvudet den senaste tiden att kroppen börjar säga ifrån. Så i helgen har jag försökt att inte tänka så mycket på framtiden - men det är ju helt omöjligt!! För det är ju så roligt att tänka, planera, fundera, drömma, våndas, önska, hoppas.....

Ikväll satte jag lite fokus på min inredning i butiken. I huvudet är det redan färdigt - med god hjälp av familj och vänner som jag bollar idéer med! Men från att ha det i huvudet till att hitta rätt saker och faktiskt göra inköpen känns det som om vägen är oändligt lång. Men - för ett par timmar sedan vann jag auktionen på min efterlängtade matta - så ni som är mina trogna besökare här på blogg och FB skall få en lite titt på vad som skall ligga på golvet. Själv är jag supernöjd! Vad tycker ni?!


Sov gott, dröm sött!

Kram från Fröken Generös


fredag 15 mars 2013

Min nya granne!

Fredag! Visst är det veckans bästa dag! Jag tycker det - lite helgkänsla men ändå hela helgen kvar. Man går och funderar lite på vad man skall äta till middag, kanske träffa  vänner eller bara ta det lungt i soffan. Dagen för utvisa vad den bjuder på och det känns hur bra som helst!

Idag skall jag iväg och träffa min hyresvärd - jag är så tacksam över att ha fått möjligheten att starta upp min verksamhet här i hembyn. Och idag tänkte jag berätta att jag får en väldigt bra granne till butiken - nämligen Carolina med sin fantastiska underklädesbutik Kvinnligt Under! Har ni inte varit där skall ni absolut åka dit - men from April får ni inte glömma att Fröken Generös ligger vägg i vägg!


Kram från Fröken Generös

torsdag 14 mars 2013

High standards!

Tror jag har använt detta ordspråk tidigare men jag gillar det så mycket att det får bli en repris!
Imorgon kör vi Fredag!!

words to live by

Kram från Fröken Generös

Magnus!

Magnus heter ett märke som tar fram jättefina skinnplagg!
Den här superläckra röda bikerjackan levererades igår till Fröken Generös.


Finns i strl. 38-46. Pris: 2985:-

Ha en bra dag!

Kram från Fröken Generös

onsdag 13 mars 2013

Och ännu mer Suzanne!

Det är lika bra att vi kör på med Suzanne nu när vi håller på!
Den här supersöta klänningen längtar jag så efter - tror det kan bli en riktig godbit till vårens och sommarens fester! Inbjudningar mottages tacksamt! 


Den här färgen heter Blueberry Milk - hur gott låter inte det!


Ivory heter denna fina färg

Visst är dom fina! Pris 749:- och kommer i M, L och XL.

Kram från Fröken Generös

Fröken Generös

Mer Suzanne!

Men så kallt det är!! Och idag kl.13 skall det snöa (!!!!!) här. Jag som har fullt fokus på vårkläder har verkligen inte tid och lust med mer snö! Nu vill jag ha sol och värme så att vi kan börja använda alla fina vårkläder - utan att gömma oss i stora vinterjackor. Gömma oss är annars något som många är bra på att göra.


Oddie blouse - Black

Fröken Generös gillar fina blusar där det som behöver döljas kan göra det - men annat kan visas upp!
Denna blus är i samma modell som klänningen jag visade igår - kommer i denna svarta, en svart-vit mönstrad och en i mintgrönt! Pris 579:- och kommer i storlekarna M, L och XL. Fin detalj är det isydda linnet som går en bit ner på höften. Fler än Fröken Generös som gillar denna?

PS. Ni vet väl att Mintgrönt och korallrött är jätteheta färger nu i vår!

Kram från Fröken Generös

Fröken Generös

tisdag 12 mars 2013

Suzanne Nilsson!

Låt mig presentera Suzanne Nilsson! Ett märke som jag använt privat ett tag och som jag nu har nöjet att bli återförsäljare för




Suzanne Nilsson har allt från byxor, kjolar, klänningar, blusar och stickat. Här är några plagg som jag valt ut och som kommer till Fröken Generös inom någon vecka!

Oddie dress - Light mint  Oddie dress - Navy


Finns i dessa fina färger (mintgrön och svart) plus i korallröd! Kommer i storlekarna Medium, Large och X-Large. Pris 698:-

Ha en bra dag!

Kram från Fröken Generös

Fröken Generös

måndag 11 mars 2013

Thyme For Ginger!

Godmorgon Måndag!
Denna vecka kickar vi igång med lite fina saker från Thyme For Ginger!


Pris: 529:-
Trevlig Clutch/Plånbok som nästan skall bäras synlig - det är synd att gömma den nere i handväskan! Finns i blandade färger och i skinn och mocka!


Pris: 499:-
Och den här fantastiskt roliga mobilväskan (som är min personliga favorit!) är som ett smycke i sig själv!


Pris: 699:-
Och den här stilrena clutchen är hur fin som helst! Mjukaste skinn som lätt kommer att bli en favorit!

Kram från Fröken Generös

Fröken Generös

söndag 10 mars 2013

Butik!

Helgen har susat förbi i ett rasande tempo men den har varit fylld av roligheter så det har inte funnits tid till söndagsångest idag. Söndagsångest är inte så vanligt hos mig längre - dagarna oavsett om det är veckodag eller helgdag fylls av förväntan, planering och spännande saker inför vad som komma skall.
Fröken Generös skall få sin första riktiga butik i April, och i huvudet snurrar det på högvarv!
Inredning, sortiment, invigning mm mm. Ibland snurrar det så mycket att jag ligger vaken på nätterna men det är som sagt med roliga saker så det får vara värt med mindre antal sovtimmar ett tag framöver.

Det blir i lilla Åkarp som butiken kommer att ligga. Det är ju där jag bor och därför kändes det naturligt att lägga butiken här om tillfälle gavs! Och det gjorde det som om det var menat så!
En dag för någon vecka sedan föll allt på plats och det känns så spännande!

Jag skall försöka uppdatera er så gott det går med vad som händer i och kring lokal och butik!

Håll tummarna för nu åker vi!


Kram från Fröken Generös

Fröken Generös

onsdag 6 mars 2013

Scarfs!

God middag! Hoppas ni mår bra! Idag ser det ut som ett lagerutrymme i vardagsrummet. Men det är ett angenämt problem och jag hoppas ni blir lika förtjusta i varorna som jag själv är!

Till att börja med vill jag visa er fina scarfs som har anlänt.


Bild av Scarf Leopard, beige/blue
Pris: 199:-  Slutsåld!

Bild av Scarf Zebra, khaki
Pris: 199:-

Bild av Scarf Barbara, beige/orange mix
Pris: 199:-

Bild av Scarf Butterfly, orange
Pris: 199:-

Bild av Scarf Goldie, olive green
Pris: 349:-

Bild av Scarf Scarlet, blue
Pris: 199:-

Samtliga är mjuka i kvalitén och skönt lätta nu inför vår och sommar!

Tillsvidare tar jag emot ordrar via info@frokengeneros.se.

Kram från Fröken Generös

Fröken Generös

tisdag 5 mars 2013

Diplom!

Ja! Jag klarade diplomeringen igår och kan nu lägga till Makeupspecialist på meritlistan! Tack till tåliga modellen som ställde upp igår så att jag kunde visa upp mina kunskaper!




Kram från Fröken Generös

Fröken Generös

Nyhetsbrev!

Fröken Generös kommer from Maj att skicka ut Nyhetsbrev! Lite blandad information som du som kund och Fröken Generös-intresserad kan ha nytta och glädje av!
Skicka ett tomt mail till info@frokengeneros.se och ange "Nyhetsbrev" i ämnesraden så hamnar du på sendlistan.

Njut av solen så hörs vi snart igen!


Kram från Fröken Generös

Fröken Generös

måndag 4 mars 2013

Makeupspecialist!

Känns väldigt spännande att jag i eftermiddag förhoppningsvis kan lägga till titeln Makeupspecialist på min meritlista!

EYES

Kram från Fröken Generös

Fröken Generös

lördag 2 mars 2013

The Moshi!

Jag upptäckte The Moshi på mässan i Köpenhamn! The Moshi har fina sjalar, smycke och väskor. Jag har valt att börja med deras sjalar och om allt går som planerat börjar dom dyka upp i  nästa vecka!
Här är ett urval på vad som komma skall.

Bild av Scarf Scarlet, blue

Bild av Scarf Zebra, khaki

Bild av Scarf Leopard, beige/blue

Bild av Scarf Barbara, beige/orange mix

Vilken är er favorit!?

Kram från Fröken Generös

Fröken Generös