torsdag 28 februari 2013

Översvämning!

Vissa dagar händer det så mycket att det nästan svämmar över av känslor! Men nu på kvällen när jag landat känns det som mina issues idag också har landat. Puh!! 



overwhelmed

Sov gott önskar Fröken Generös

Fröken Generös

onsdag 27 februari 2013

Thyme For Ginger!

Onsdag och solen har visat sig!! Hurra!!
Och Hurra för Fröken Generös som nu kan se framemot sin första leverans från det helcoola märket Thyme For Ginger!




Den här godingen kan ni köpa hos Fröken Generös from Maj!



Även denna fina väska kommer i Maj!



Kram från Fröken Generös
Fröken Generös

tisdag 26 februari 2013

Ny vecka!

God tisdag! Jösses vad dagarna springer iväg! Alldeles för många dagar sedan jag hörde av mig här på bloggen. Dagarna fylls av spännande samtal och möte. Funderingar, beslut, vad skall göras och icke göras. Våga hoppa när man ibland tvekar. Våga stanna upp och säga Nej till vissa saker. Följa magkänslan och göra det som känns rätt. Våga tro på sig själv och sina ideér. Ni förstår att det snurrar i huvudet på mig.

Men innerst inne i själen känns det jättebra! Och det är precis som att det ibland händer saker i livet som får en att tänka ytterligare en gång - på att göra det som känns rätt just här och nu! Att följa en känsla som dyker upp som en tillfällighet men som ger en ett helt nytt perspektiv på livet och vad som här viktigt här och nu!

Förresten - jag pratade precis med min nya leverantör och det borde dyka upp lite plagg här i veckan! 
Håll tummarna!




Kram från Fröken Generös

torsdag 21 februari 2013

Yr och omtumlad!

Även denna dag har varit fylld med spännande samtal och möte! En helt ny värld öppnar sig och jag är lite överväldigad och yr av alla nya intryck. Mycket att lära men oj så roligt!
Inte konstigt att huvudvärken smyger sig på när kvällen kommer.

Idag har jag pratat med 3 leverantörer som det lutar åt att jag inleder samarbete med. Det kan bli riktigt riktigt bra!!

Och inte nog med det - jag har även tittat på lokal idag! Vi får se om det blir den eller om jag måste leta vidare. Oavsett så börjar varorna anlända redan nästa vecka så håll utkik!

Future


onsdag 20 februari 2013

Höstkollektion!

Trots att vintern dröjer sig kvar och vi längtar till vår och sommar har jag idag ägnat eftermiddagen åt att välja ut höstkläder!!! Känns jättekonstigt men när man ser alla fina plagg känner jag mig lugn inför hösten. Det var med ett visst ha-begär som jag kunde välja ut godbitarna! Första höstkläderna dyker upp i Augusti!

Så vet ni! Att inom kort kommer dom första plaggen att säljas via Fröken Generös - och givetvis i vår och sommarkläder så vi hamnar i rätt säsong! Dessutom som lite bonus så har jag hittat ett märke som jag kommer att sälja från strl. 38 och upp till strl. 48 Ett annat märke kommer jag att sälja i strl 42-52. Dessutom har jag ett spännande möte nästa vecka med en leverantör av fina accessoarer! Jag håller just nu på att hitta rätt lokal men tills dess får jag förse er med plagg på alternativa sätt.
Håll utkik - mer info kommer både här på bloggen och på Fröken Generös Facebook sida!

Autumn.

Kram från Fröken Generös


tisdag 19 februari 2013

Kloka ord!

Believe!

Kloka ord som känns värt att tänka på en dag som denna!

Kram från Fröken Generös

Zoe!

Solen skiner!! Hurra!! Ja, inte hela tiden men lite då och då! Bättre än inget eller hur!
Modemässan i Köpenhamn ligger färskt i minne och jag måste bara visa smycke från en tjej som heter Zoe som jag träffade när jag var där. Stora maffiga härliga fina halsband, armband och ringar som bara skriker ut ett ha-begär!

NECKPIECES

CUFFS

RINGS

Gå in på hemsidan och titta! Massor med fina smycke! Det jag gillar med detta märke är att man kan anpassa längden på halsbandet med sidenbandet. Samma sak med armbanden. Ringarna är också justerbara.

Kram från Fröken Generös

måndag 18 februari 2013

A men inte B!

Gokväll vänner! Makeup-utbildningens dag 4 blev lika intensiv som dom föregående dagarna.
Idag jobbade vi smokey eye och brudmakeup. Roligt men svårt!
Kvällen har jag spenderat med att fira min mamma som har födelsedag idag! Grattis och Hurra! 
Nu är jag hemma och ser med spänning mot morgondagens möte.
Som ni vet händer det mycket kring Fröken Generös nu. Hon är inte bara blogg och på FB - Fröken Generös är numera även företag och i vår kommer det att hända roliga saker. 
Jag kan själv tycka det är jättefrustrerande när bloggare säger A men aldrig B - tyvärr måste jag göra detsamma men lovar, lovar att återkomma med rolig info så fort det är spikat och klart!


Kram från Fröken Generös

söndag 17 februari 2013

Tennis!

Söndagkväll igen. Hoppas att ni alla haft en skön helg!
Själv sitter jag med en begynnande träningsvärk som icke är av denna värld. Var liksom ensam på träningen idag - vi brukar vara fyra i gruppen men med tanke på sportlov fick jag kämpa en timme på egen hand idag, med en snäll och tålmodig tränare som uppmuntrar och peppar!
Men jösses vad jag är trött!



Och imorgon är det Dag 4 på min Makeup-utbildning. Väldigt roligt men också väldigt svårt! Men det är bara att träna, träna och åter träna! En vacker dag hoppas jag vara redo att visa lite bilder här på bloggen!

Sov gott!

Kram från Fröken Generös


torsdag 14 februari 2013

Päronformad kropp!

Jaha - då kör vi igång med vår fruktsallad! Idag tar vi Päronkroppen eftersom jag har det själv!





1. Fixa volym upptill genom detaljer. Använd dig av fickor, rosetter, puffärmar och glittriga detaljer för att lägga fokus upptill i stället för på höfterna.

2. Båtringat är bra upptill för det ger balans mellan överkroppen och underkroppen.

3. Mörkt nedtill och ljusare upptill ger en förminskning av underdelen och förstoring av överdelen.

4. Inga skärningar på höften eftersom det drar blicken dit. Försök lägga skärningar antingen under eller över.

Lätt som en plätt eller hur!!

Kram från Fröken Generös

onsdag 13 februari 2013

I like Ajlajk!

God middag! Eller är det god middag när klockan bara är elva. När jag för många år sedan jobbade i reception hade vi den diskussionen lite då och då. När går man över från att säga God Morgon till att säga God Middag?.......... och hur länge kan man säga God Middag innan det är försent på eftermiddagen. Jodå - det fanns många alternativ och motiveringar till att använda dom olika uttrycken vid olika tidpunkter.............. Men det var ju inte alls det som dagens inlägg skulle handla om så nu över till viktigare saker.

Jag har ju tidigare skrivit om hur jag tycker det är väldigt trevligt och enkelt att genom smycke förändra och uppdatera plagg som man har i garderoben. Ett märke som jag gillar är Ajlajk. Träsmycke som nästan inte väger något alls och som man kan kombinera på många olika sätt. Jag har ofta en modell fast i flera olika färger. Ibland använder jag ett halsband och ibland två. Men en sak som man kan tänka på när man drar lite större storlekar är att använda lite kraftigare och större smycke! Och gärna något som drar uppmärksamheten till sig så att man på det sättet kan dölja saker som man inte vill framhäva. 


J-61

J-64

J-68

J-69

Bilderna har jag lånat från ajlajk.nu

Kram från Fröken Generös

tisdag 12 februari 2013

Fettisdag!

Tisdag och snön faller - urskåning som jag är känner jag att jag är lite mätt på snö och vinter nu! Jag vill ha fågelkvitter, snödroppar, krokus och solsken. En kaffe på terassen lutad mot husväggen invirad i en filt. Det är vad jag vill ha! Och friska barn! - För tillfället har vi sjukstuga här hemma med två sjuka flickor.



swedish semla

Fettisdagen hoppas jag att ni firar med en riktig gofika! Njut och må bra så hörs vi snart igen!

Kram från Fröken Generös

onsdag 6 februari 2013

Äpplen och Päron!

"Klä dig efter din kroppstyp"........eh jaha tänker man! Äpplen, Päron Timglas och allt vad det heter.........inte helt enkelt att analysera fram sin egen kroppsform. Fast jag har ju då fått veta från säkra källor att jag är ett mycket tydligt päron!! Stor härlig rumpa och kraftiga, fylliga lår åsså lite mindre, nättare upptill (jämfört med rumpan då alltså!)! Nåja - vi skall nog se till att gå in mer i detalj på dessa fenomen av kroppstyper. Jag återkommer - var så säker!


#tipsfordressing #bodyshape

Kram från Fröken Generös

Badkläder!

Nu när det är vinter, kallt och man är allmänt blek så är väl inte bad och badkläder det första man tänker på! Men! Det kan ju få oss att drömma om varmare ljusare tider och vad passar då inte bättre än att bli inspirerade av fina badkläder!

Baddräkt C-kupa

Den här gillar jag för att den har kupor i BH'n. Håller behagen på plats.
449:- på castaluna.se

Baddräkt

Den här gillar jag för den färgglada midjan som ger modellen en superfin siluett.
349:- på castaluna.se

Bikini-bh C-kupa

En tvådelad bikini är såklart det skönaste att ha en riktigt varm dag! Enkel modell men med fina detaljer i avvikande färg!
249:- på castaluna.se

Många fler modeller hittar ni på castaluna.se

Våga visa upp er på stranden och vid poolen! Sträck på ryggen och visa formerna!

Kram från Fröken Generös


tisdag 5 februari 2013

Veckans tema!

Så var andra dagen av min makeupkurs genomförd. Intensivt men väldigt roligt. Dagens tema var ögon och den stora konsten att blenda, blenda, blenda och få till en intensiv look med skugga, eyeliner och mascara i en härlig kombination. 

makeup color

Just den här varianten har vi inte kommit till än - kanske inte är så många som är sugna på just denna looken!

Eyeshadow

Men denna kanske känns bättre?!

Kram från Fröken Generös

söndag 3 februari 2013

DNY CPH!

Hej där ute! Söndag igen och imorgon är det ny spännande vecka.
För min del börjar veckan med fortsättning på min makeup-kurs vilket imorgon bjuder på mycket ögonmakeup!

Mässan i torsdags var riktigt rolig och spännande. Som ett barn i en godisaffär sprang vi runt och försökte hinna med så mycket som möjligt under de timmar vi hade till förfogande.

Jag spenderade lite extra tid hos DNY Cph som hade riktigt riktigt fina kläder i sin höstkollektion. Idag bjuder jag på lite bilder från deras Vår 2013 kollektion. Ett märke som erbjuder kläder från strl. 38-56.









Ha en skön dag!
Kram från Fröken Generös